3 manieren om geld te besparen door je lening over te sluiten

Rente

Soms biedt een andere leningverstrekker een lagere rente aan. Hierdoor kunnen de totale kosten van je lening nogal verschillen. Je kunt de rente vergelijken van verschillende leningverstrekkers en kijken of je ergens goedkoper uit bent. Als dat zo is, kun je ervoor kiezen om je lening over te sluiten. Dit kan soms veel voordeel bieden. Hoe kun je precies geld besparen door je lening over te sluiten? In dit artikel bespreken we drie manieren.

1. Lagere rente

Een van de meest bekende manieren waarmee je geld kunt besparen op je lening is door je lening over te sluiten naar een leningverstrekker met een lager rentepercentage. Je hoeft dan over de gehele looptijd een minder hoog bedrag aan rente te betalen.

Rente

2. Kortere looptijd

Het kan ook slim zijn om te kiezen voor een lening met een kortere looptijd, tenminste als je voldoende inkomsten hebt om dit sneller af te betalen. Doordat de looptijd korter is, hoef je uiteindelijk een minder hoog bedrag aan rente te betalen.

3. Kleine leningen samenvoegen tot één lening

Over het algemeen betaal je meer rente over kleinere leningen. Het is daarom vaak beter om ze samen te voegen tot één grotere lening. Dit zorgt er ook voor dat je zelf meer overzicht hebt. En je hebt ook nog maar met één leningverstrekker te maken.