3 tips voor het zelf leggen van laminaat

Vloer leggen

Als je het niet zo breed hebt in je portemonnee, dan is het handig om waar het kan geld te besparen. Je kan bezuinigen op de boodschappen, de verbouwing even uitstellen of klussen zelf oppakken. Wat je kan doen om geld te besparen, is zelf laminaat van Laminaatpark leggen. Laminaat is namelijk een geschikt vloertype om zelf te leggen. Weet je niet hoe dat moet en heb je wat tips nodig? Lees dan deze blog!

Verwijder de vloer

Je moet niet je nieuwe laminaatvloer over de huidige vloer leggen. De huidige vloer moet dus volledig verwijderd worden. Naast de vloer moeten ook de plinten, spijkers en andere oneffenheden weggehaald worden. Vooral als je vorige vloer een houten vloer was, moet je hier op letten. Als de vloer verwijderd is, dan kan je een nieuwe en strakke ondervloer aanleggen. 

Acclimatiseren

Het is belangrijk dat het laminaat tijd heeft om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Als je het laminaat niet laat acclimatiseren, dan kan het voorkomen dat de vloer gaat kromtrekken. Laat daarom de vloer minstens 48 uur acclimatiseren aan de nieuwe omgeving. Laat het in de originele verpakking zitten en plaats het in de ruimte waar het komt te liggen. Ook is het verstandig om het laminaat recht op de grond neer te zetten. 

Plinten

Als je inmiddels de vloer volledig geplaatst hebt, dan is het tijd om de plinten terug te zetten. De plinten kan je plaatsen met speciale lijm of je kan ze aan de wand bevestigen met speciale bevestigingsclips.