3x wanddecoratie om je interieur een oppepper te geven

3x wanddecoratie om je interieur een oppepper te geven
Als je het gevoel hebt dat je huis een beetje te saai is, maak je dan geen zorgen – want met de juiste wanddecoratie kun je er eenvoudig iets aan doen. In deze blogpost bespreken we een paar verschillende mogelijkheden om je interieur wat meer persoonlijkheid te geven met originele wanddecoratie!

Bang om afscheid te nemen van je witte muren?

Veel mensen hebben witte muren, omdat het lekker rustig is. Wanneer het op een gegeven moment toch iets té rustig is, verven ze de muren in een andere kleur of gaan ze behangen. Vind je dit eng? Nergens voor nodig. Eén enkele muur van een andere wanddecoratie voorzien, maakt vaak al een wereld van verschil. En je behoudt toch de rust in huis, omdat de rest van de muren nog gewoon wit zijn. Bevalt het niet, dan is hij zo weer wit gemaakt. Wil je iets originelers doen dan verven of behangen? Dat treft, wij hebben drie tips voor je:

Mozaïek hexagon

Hexagon oftewel zeskant is een geometrische vorm die als wanddecoratie in een honingraatpatroon een organische uitstraling heeft. Het is geordend en toch speels. Het wordt dus niet te druk en geeft een ruimte meer dynamiek.

Steenstrips

Steen is een natuurlijk materiaal en daardoor nooit helemaal hetzelfde. Tegenwoordig kun je steenmatjes kopen met daarop allemaal kleine steentjes. Zo kun je ze net zo makkelijk (laten) zetten als grote tegels. Hier kun je een ruimte echt iets extra’s mee geven.

Houtstrips

Vind je steen toch een iets te koude uitstraling hebben? Kies dan voor houtstrips als wanddecoratie! Deze hebben een warme uitstraling en zorgen eveneens voor een mooi decoratief effect. Bijkomend voordeel? Ze werken ook geluiddempend. Mocht je een echo in huis hebben, dan ben je daar meteen van verlost!

Probeer het zelf!

Het hoeft niet moeilijk of duur te zijn om je interieur een boost te geven, want één muur voorzien van een aansprekende wanddecoratie is meer dan genoeg. Of je nu kiest voor verf, behang, hexagon mozaïek, steenstrips of houtstrips – je creëert er een aantrekkelijke en unieke ruimte mee. Zo kun je de uitstraling van je huis in een handomdraai veranderen! Meer blogs met woonadvies lezen? Je vindt ze in dit overzicht met woontips