4 tips om te achterhalen in wat voor buurt je toekomstige woning staat

Woning kopen

De buurt waarin je komt te wonen is cruciaal tijdens een geslaagde aankoop van een woning. Wanneer je om je heen kijkt, hoor je vaak mensen zeggen dat ze in een bepaalde woning graag zouden willen wonen, mits het op een andere plek stond.Goede voorzieningen en een kindvriendelijke buurt zijn vaak erg belangrijk. Om te voorkomen dat jij op een plek terecht komt waar je spijt van krijgt, geven wij een overzicht van 4 belangrijke zaken die je zeker moet checken!

1. Hoe zit het met de veiligheid en het geluid?

Je wil liever niet pal naast een drukke straat wonen, omdat dit veel geluidsoverlast veroorzaakt en bovendien gevaarlijk kan zijn wanneer je kleine kinderen hebt. Het kan verstandig zijn het huis een paar keer op verschillende tijden en dagen te bezoeken. Zo kun je ervaren hoe druk het is in de straat op verschillende moment. Hierdoor zullen eventuele twijfels snel weggehaald of bevestigd worden.

Mocht je voor een aankoopmakelaar in Deventer kiezen, kan deze je natuurlijk ook altijd goed op weg helpen met bepaalde informatie! Neem bijvoorbeeld contact op met Helder Deventer.

2. Gezellige buren waar je goed mee om kan gaan

Vind jij het belangrijk om te weten wie er naast je woont? Klop dan even aan bij de buren om alvast een eerste indruk te krijgen. Ook kun je vragen hoe zij de sfeer in de buurt ervaren. Hierdoor krijg je waardevolle informatie van mensen die al lang in de buurt wonen. Geef aan dat je erover nadenkt om misschien een woning te kopen en dat je nieuwsgierig bent naar hun ervaringen.

3. Voorzieningen in de buurt

Bepaalde voorzieningen zoals scholen en supermarkten zijn heel handig om dicht in de buurt te hebben. Vooral in kleine dorpjes vind je deze niet altijd in de nabije buurt. Onderzoek daarom goed hoe ver supermarkten en andere voorzieningen zijn om te kijken of deze afstand goed te doen is voor je.

4. Plannen van de gemeente

Wellicht denk je hier niet meteen aan, maar plannen vanuit de gemeente kunnen van grote invloed zijn! Natuurlijk kan het de omgeving van de woning beïnvloeden, maar ook de waarde hiervan. Liggen er bijvoorbeeld plannen om een snelweg aan te leggen? Of worden er wellicht nieuwere woningen gebouwd? Doe hier altijd navraag naar en kijk wat dit voor jou betekent.

Makelaar inschakelen

Wil je graag een huis kopen in Deventer of omgeving? Helder Makelaars staat je graag bij tijdens deze zoektocht. Een makelaar kan jou enorm helpen omtrent het gehele proces en zal ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan!