5 redenen waarom een gietvloer perfect is voor je nieuwbouw huis

5 redenen waarom een gietvloer perfect is voor je nieuwbouw huis
Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Een van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken, is de keuze van de vloer. Met al die verschillende opties kan het lastig zijn om de beste te kiezen. Maar maak je geen zorgen, want in dit artikel zullen we je vertellen waarom een gietvloer de perfecte optie is voor je nieuwbouw huis.

1. Perfect voor vloerverwarming

Een gietvloer is perfect in combinatie met vloerverwarming, omdat hij de warmte zeer goed doorgeeft. Hierdoor hoeft je vloerverwarming niet harder te werken dan nodig is.

2. Waterdicht

Door hun waterdichte eigenschappen, zijn gietvloeren ideaal voor in de keuken en de badkamer. Maar ook op andere plekken, want je kunt de gietvloer makkelijk dweilen en knoeien is ook geen probleem. En dankzij de anti-slip eigenschappen zul je niet snel uitglijden.

3. Geluiddempend

Dankzij de geluiddempende werking is een gietvloer ideaal voor als je in een appartement of tussenwoning woont. Het zorgt voor minder holle klanken en minder loopgeluiden.

4. Gaat veel langer mee dan laminaat

Gietvloeren gaan jaren langer mee dan laminaat. In aanschaf is een gietvloer natuurlijk duurder, maar omdat hij soms wel drie tot vier keer langer meegaat, haal je dat er makkelijk uit.

5. Makkelijk met schoonmaken

Wat tot slot erg prettig is, is dat een gietvloer naadloos is. Dit zorgt niet alleen voor een strakke, moderne uitstraling. Het maakt het ook makkelijker om hem schoon te houden, doordat er geen naden of kieren zijn.

Gietvloer past in elk nieuwbouw huis

Er zijn dus heel wat argumenten te geven waarom een gietvloer de beste keuze is voor een nieuwbouw huis. Ze hebben een lange levensduur, zijn gemakkelijk in onderhoud, hebben een geluiddempende werking en functioneren optimaal in combinatie met vloerverwarming. Het is duidelijk dat de gietvloer niet alleen stijlvol is, maar ook functioneel is in iedere zin van het woord. En het mooie is, je kunt ze in allerlei kleuren en stijlen krijgen. Er zit dus altijd een goede optie bij die helemaal bij jouw woonstijl past! Wil je een gietvloer, maar heeft je nieuwbouw woning nog geen vloerverwarming? Lees dan ook dit blog over vloerverwarming even door!