Als cultuurliefhebber naar het Gardameer? Bezoek dan zeker deze plaatsen

Gardameer

De directe omgeving van het Noord-Italiaanse Gardameer biedt enorm veel voor toeristen van allerlei allooi. Hoe mooi de stranden, baaien en uitzichten ook mogen zijn langs dit meer, veel mensen besteden de meeste tijd van hun sightseeing toch echt aan het bezoeken van steden, plaatsen en dorpen. Welke plaatsen rond het Gardameer hierbij het meest in het oog springen? Eigenlijk te veel om op te noemen. Hieronder noemen we er evenwel een aantal.

Gardameer

Riva del Garda

Dit is het noordelijkste plaatsje langs het meer. Vooral de ligging ervan is speciaal. Het ligt namelijk op een fraaie manier omgeven door bergen. Qua uitstraling doet Riva del Garda wat Zwitsers aan.

Malcésine

Een dorp dat niet direct aan het Gardameer ligt, maar dat toch zeer de moeite waard is als je eens in de buurt bent, is Malcésine. Bijzonder is dat je vanuit hier met een kabelbaan naar de top van Monte Baldo kunt. De uitzichten daarvandaan zijn fenomenaal. Het plaatsje Malcésine biedt met al zijn authentieke straatjes ook genoeg vertier.

Limone sul Garda

Een oud centrum dat uit talrijke kronkelige straatjes bestaat vind je ook in Limone sul Garda. Dit complexe maar aantrekkelijke stratenplan vormt een ideale afwisseling met de boulevard waar je vooral comfortabele terrassen vindt. Dat deze plaats tegen een bergwand ligt geeft het geheel extra cachet.

Lazise

Aan de zuidkant behoort Lazise tot de meest populaire plaatsen. De kerken, pleinen, straatjes en de stadsmuur stammen uit de middeleeuwen en zijn nog altijd in goede staat. Het biedt bovendien een sfeervolle oude haven en talrijke sympathieke bars en restaurants.

Sirmione

Tenslotte mag het op een schiereiland gelegen plaatsje Sirmione niet onvermeld blijven. Bijzonder aan Sirmione is met name het kasteel waarvandaan je een geweldig uitzicht over het stadje en het meer hebt.