Bamboe producten

bamboe producten

Op zoek naar nieuw meubilair? Ga om deze 3 redenen voor bamboe

Om verschillende redenen kan het zijn dat je op een dag nieuwe meubels nodig hebt. Zo kan het gebeuren dat je huidige meubels oud en versleten zijn of simpelweg niet meer bij je smaak passen. Ook is het mogelijk dat je voor het eerst op jezelf gaat wonen en dus behoefte hebt aan wat meubilair. Ben je op dit moment op zoek naar nieuwe meubels, onthoud dan dat je deze uitstekend kunt vinden tussen de bamboe producten. Hieronder lees je om welke redenen producten van bamboe een goed idee zijn.

Milieuvriendelijk alternatief

De belangrijkste reden om voor producten, zoals meubels, van bamboe te kiezen is omdat bamboe een relatief milieuvriendelijk product is. Je moet namelijk weten dat bamboeplanten enorm makkelijk en snel groeien. Het is dan ook reuze eenvoudig om een bamboebos aan te leggen en te onderhouden. Bovendien zijn potentieel schadelijke stoffen als kunstmest en pesticiden niet nodig om dit in stand te houden. er is verder weinig oppervlak nodig en de complete bamboeplant komt in aanmerking voor verdere verwerking. De impact op het milieu is bij meubels van bamboe dus heel wat kleiner dan bij meubels van andere soorten hout.

Fraai uiterlijk

Los van dat het goed is voor het milieu zijn producten van bamboe ook gewoon bijzonder fraai qua uiterlijk. Bamboe producten geven een natuurlijk en ietwat speelse uitstraling aan de kamer waar ze in staan. 

Onderhoudsvriendelijk

bamboe producten

Tenslotte hebben producten van bamboe het voordeel dat je weinig of geen tijd kwijt bent aan het onderhouden ervan. Zo hoef je bamboe meubels in principe alleen maar af en toe even schoon te maken met een vochtige doek. Zijn deze meubels geverfd in een bepaalde kleur? Dan zal deze verfkleur langer dan je misschien verwacht intact blijven.