Belangrijkste onderdelen van jouw slaapkamer

slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar je je rust moet kunnen vinden om elke dag weer fris te kunnen beginnen. Als deze plek jou niet dit gevoel geeft, dan kan dit een enorme impact hebben op jezelf. Bij het inrichten van de slaapkamer zijn er een aantal belangrijke onderdelen die hier effect op hebben. 

De kleuren

Waar je in eerste instantie geen vrolijke kleuren als blauw en geel zult gebruiken, werken deze kleuren enorm positief voor je nachtrust. Blauw heeft een kalmerend effect en zorgt er daarom voor dat je beter in slaap komt en kalm wakker wordt. Geel is een fellere kleur, die zorgt ervoor dat je opgewekter wakker wordt en vrolijker op staat. Kleuren als grijs, paars en bruin zou je eigenlijk moeten vermijden. Deze kleuren hebben namelijk een negatief effect op jouw humeur. 

Meubels

Less is more. Vooral in de slaapkamer. Maak daarom minimaal gebruik van drukke schilderijtjes of veel accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een kingsize bed en een kast op maat in Zutphen! Hierdoor ben je verzekerd van een juiste indeling van jouw slaapkamer en weet je zeker dat alle meubels passen! Voor deze meubels kun je naar Kloppenberg Meubelen

Verlichting

Verlichting is persoonlijk en daarom leggen we alleen de werking uit. Wanneer je iemand bent die moeite heeft met opstaan, dan kun je beter veel verlichting op je slaapkamer hebben. Als je moeite hebt met felle lichten om in slaap te komen, maak dan gebruik van nachtlampjes en dimmers. Hiermee kun je zelf de intensiteit van de verlichting beïnvloeden. Dit is perfect voor mensen die ‘s avonds nog even in bed willen lezen of tv willen kijken en ‘s ochtends rustiger wakker willen worden door middel van licht.