Betaalbare vloertegels kopen

Voor goedkope vloertegels kopen kun je in Nederland nu terecht bij diverse soorten bouwmarkten en winkels. Opties zoals een outlet of een restpartij zijn voor een deel van de consumenten de enige betaalbare optie.

Bouwmarkt outlet

In Nederland komen er steeds meer outlets bij waar goedkope vloertegels kopen mogelijk is. Een outlet koopt bij een fabriek meestal wat er over is van de productie goedkoop in en verkoopt dit vaak voor ongeveer de helft van de prijs dat consumenten in een bouwmarkt zouden betalen. Dit is mogelijk doordat fabrieken vaak de tegels in grote aantallen produceren en zo blijft er altijd wat over. In plaats van hier een verlies op te maken levert het verkopen ervan aan een outlet winst op.

Restpartij

Een andere optie voor goedkope vloertegels kopen is een restpartij. Hier zijn het de bouwmarkten dat vaak vloertegels overhouden wanneer er een nieuwe assortiment binnenkomt. Wat er over is van de oude assortiment kunnen ze dan vaak moeilijk verkopen. Veel consumenten gaan natuurlijk voor de nieuwe assortiment van vloertegels. Een bouwmarkt verkoopt daarom vaak wat er over is als een restpartij. Consumenten kunnen zo goedkope vloertegels kopen uit de restpartij. Hier zitten ook hoge kortingen op van 20 tot wel 70 procent.