Beton cire aanbrengen op de vloeren en wanden 

Als je ervoor hebt gekozen om de vloeren en/of wanden van je woning te voorzien van beton cire, dan heb je zeker een goede keuze gemaakt. Beton cire ziet er zeer prachtig uit en past bij talloze verschillende inrichtingen aangezien er meer dan vijftig verschillende kleuren beton cire verkrijgbaar zijn. Het aanbrengen van beton cire is zeker niet ingewikkeld, maar moet wel op de juiste manier gebeuren. Veel mensen weten niet hoe makkelijk het is om beton cire aan te brengen en schakelen dus vrijwel altijd een specialist in. Dit is erg zonde van het geld. Hoe je beton cire moet aanbrengen op vloeren en/of wanden, vind je in dit artikel.

Wat heb je nodig?

Voor het aanbrengen van beton cire heb je verschillende spullen nodig. Een van de belangrijkste spullen die je nodig zult hebben, is natuurlijk de beton cire zelf. Het is erg belangrijk dat je alleen beton cire van de hoogste kwaliteit aanschaft, maar hier zul je wel meer geld voor kwijt zijn. Wat de beton cire vloer prijs precies is, kun je het beste achterhalen door een webwinkel te bezoeken. Naast de beton cire, is het ook belangrijk om over een plamuurmes en een betonmixer te beschikken. Beton cire moet klaargemaakt worden met een betonmixer en met de plamuurmes wordt het verspreid over de muren. 

Het aanbrengen van beton cire

Wanneer je beton cire gaat aanbrengen dan is het belangrijk om gelijk hele vierkante meters aan beton ciré aan te brengen. Veel mensen gaan de fout in door stukje voor stukje beton cire aan te brengen waardoor het resultaat niet mooi is. Door gelijk hele vierkante meters te pakken, zorg je ervoor dat de muur en/of vloer gelijk blijft lopen. Dit zorgt er dus voor dat het resultaat uiteindelijk het mooiste is. 

Wees geduldig 

Een van de nadelen van beton cire is dat beton cire soms wel twee dagen nodig heeft om goed uit te harden. Daarnaast moet je beton cire ook laag voor laag aanbrengen want daarmee voorkom je dat beton cire te snel verzwakt. Dit gaat meestal om drie lagen, maar ook kan het voorkomen dat je meer dan drie lagen beton cire moet aanbrengen. Je moet dus zeker geduldig zijn als je beton cire aan wilt brengen. Mocht je hier geen tijd voor hebben dan kun je het beste een specialist inschakelen.