Boxspring bestellen is makkelijk als je weet waar je op moet letten

mflor PVC

Steeds meer mensen willen slapen op een boxspring. Ga je een boxspring bestellen dan is het verstandig om vooraf enkele zaken goed te bekijken. Om te weten wat een goede boxspring voor je is kun je jezelf een paar vragen stellen:

·         Hoe groot moet mijn bed worden

·         Hoe hoog wil ik mijn boxspring

·         Moet het matras stevig of zacht liggen

·         Welke ondersteuning heb je nodig

·         Heb je lichamelijke klachten

·         Heb je het snel warm of juist gauw koud

·         Heb je allergische klachten

·         Wil je een verstelbare boxspring

Alleen jij kunt antwoord geven op deze vragen. De grootte van het bed is afhankelijk van jouw lichaamslengte én van de grootte van de slaapkamer. Wanneer je lang bent dan is een extra lange boxspring fijn, maar het moet wel in je slaapkamer passen.

Je boxspring helemaal aanpassen aan jouw smaak

Je kunt je boxspring helemaal aanpassen aan je eigen voorkeur. Een boxspring bestaat uit:

·         De box met meestal een bonell of pocketvering, die is goed en ventileert

·         De matras voor ondersteuning. Een matras met veren die zijn afgedekt door verschillende lagen schuim zorgt voor optimale ondersteuning.

·         De topper voor extra comfort. Koudschuim, Nasa traagschuim of Latex waarbij koudschuim een goede ondersteuning geeft en lekker koel blijft. De HR van koudschuim staat voor de veerkracht. Hoe hoger de HR hoe steviger de topper. Bekijk welke matras soort het beste bij je past.

·         Een hoofdbord in dezelfde kleur als de box en de matras

De box kan worden bekleed met verschillende soorten stof. Daarop ligt in de meeste gevallen een matras van dezelfde kleur waarop weer een topper wordt geplaatst. Het hoofdbord kun je ook verkrijgen in dezelfde kleur.

Maak led inbouwspots in je slaapkamer voor een optimale lichtsterkte

Als je toch je slaapkamer gaat veranderen plaats dan led inbouwspots in je slaapkamer. Led inbouwspots zijn verkrijgbaar met een warme lichtkleur. Bovendien zijn led inbouwspots dimbaar. Zo kun je precies de lichtsterkte krijgen die je nodig hebt. Lees je graag in bed dan kun je 2 inbouwspots boven het hoofdeind van je bed plaatsen. Je kunt de led inbouwspots kantelen waardoor de sterke lichtstraal op de juiste plaats valt. Een ander voordeel van led inbouwspots is dat deze niet warm worden. Wanneer je de spots dus langer aan hebt is dat geen enkel probleem. Er zijn ook led spots die je kunt gebruiken in de kledingkast. Of een led strip die je onder je bed bevestigt en die zelfs voorzien kan zijn van een bewegingsmelder zodat je ’s nachts geen lampje meer hoeft aan te doen.