Creatief gebruik maken van fotolijsten doe je zo

Tips bij het kiezen van vloeren in Amsterdam

Bij het inrichten van je huis moet je altijd proberen out-of-the-box te denken. Met andere woorden, er zijn geen grenzen aan wat je met de ruimte kunt doen. Een geweldige manier om de ruimte te decoreren is door het gebruik van fotolijsten. Je kunt verschillende fotolijsten gebruiken om het huis een uniek tintje te geven. Zelfs als je niet veel weet over design, kun je toch door creatief gebruik te maken van fotolijsten de ruimte decoreren. 

Waar begin je? 

De eerste stap in het decoreren met fotolijsten is uitzoeken welk type lijst je in je huis wilt gebruiken. Er zijn heel veel verschillende lijsten, dus je moet uitzoeken wat bij jou en je huis past. Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort lijst je wilt gebruiken, kun je creatief worden met hoe je de lijst zelf versiert. Denk bij het decoreren van een lijst aan de vorm, stijl en kleur van de lijst om de ruimte een samenhangende uitstraling te geven. Ga je bijvoorbeeld voor één van de standaard fotolijsten 50×50 in het wit of kies je voor een fotolijst 80×100 in het goud als echte eye-catcher? Dit zijn allemaal keuzes die je vooraf goed moet overwegen. 

Experimenteer met kleuren en vormen

Als je wat creatiever wilt zijn met lijst decoratie, kun je een paar dingen proberen. Ten eerste kun je verschillende kleuren gebruiken om je lijst te versieren. Je kunt bijvoorbeeld een rode lijst versieren met foto’s van rode rozen of een blauwe lijst met foto’s van blauwe bloemen. Probeer bij het versieren met verschillende kleuren verschillende tinten van elke kleur te gebruiken, zodat je lijst er levendiger uit zien. Vervolgens kun je je lijst ook versieren met vormen. Je kunt bijvoorbeeld een vierkante lijst versieren met foto’s van hartjes of een ronde lijst met foto’s van vallende bladeren. Hoewel vormen eenvoudig zijn om mee te versieren, kun je de lijst ook interessanter maken door de vorm op de lijst zelf te versieren.

Voeg decoratieve accenten toe

Als je kleur wilt toevoegen aan je lijst, maar het toch eenvoudig wilt houden, kun je decoratieve accenten gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een stuk stof in je lijst gebruiken als passe-partout. Je kunt ook gekleurd papier gebruiken als decoratief accent. Zo kun je de uitstraling van de lijst gemakkelijk in enkele seconden veranderen. Let er bij het decoreren met decoratieve accenten op dat ze niet te veel aandacht afleiden van de foto’s in de lijst. Als je decoratieve accenten wilt gebruiken, let er dan op dat je de foto’s niet volledig bedekt.