Dakkapellen

dakkapellen

Als je in een mooi huis woont waar verder niks mis mee is, maar je wilt je huis op een goede manier toch vergroten. Dit is een lastig geval want aan aanbouw plaatsen kost altijd veel geld en tijd, aangezien je muren open moet breken en een nieuwe ruimte gaat plaatsen. Ook kan je natuurlijk een overkapping of en serre plaatsen, zo heb je een extra zitruimte. Maar als je op zolder niet genoeg ruimte hebt bijvoorbeeld, kan het een reden zijn om dakkapellen te plaatsen. Het heeft niet alleen een voordeel dat je meer ruimte krijgt, maar ook andere voordelen die erbij komen kijken.

Duurzame keus

Als je erover nadenkt om dakkapellen te laten plaatsen in jouw huis, kan dit nog best eens een goede keus zijn. Want er zitten een aantal voordelen aan dakkapellen die erg voordelig zijn. Het eerste voordeel is aan de dakkapel is dat het een erg duurzame manier is om je woning te vergroten. Doordat een dakkapel meestal van hout, kunststof of polyester gemaakt en geplaatst worden, is dat een duurzame keuze. Hout is namelijk een hernieuwbaar materiaal, wat met de nodige onderhoud lang mee gaat. En waar kunststof en polyester minder milieubelastend zijn, dit omdat deze alleen schoongemaakt hoeven te worden. Waar hout op een gegeven moment opnieuw geverfd moet worden, hoeft dat bij de andere materialen niet. 

dakkapellen

Vergunning?

Voordat je een dakkapel laat plaatsen moet je er rekening mee houden dat je een vergunning nodig hebt. Als je dakkapellen laat plaatsen aan de achterzijde van de woning heb je geen vergunning nodig. Maar als je van plan bent om een dakkapel te laten plaatsen aan de voorzijde? Heb je een vergunning nodig om dit door te laten gaan, let hier dus goed op voordat je in de problemen komt.