Dakterras aanleggen zonder vergunning mag dat?

huis te koop Venlo

Wil je graag een dakterras aanleggen dan moet je bij je gemeente navragen of een omgevingsvergunning nodig is. In de meeste gevallen is deze nodig en de gemeente bekijkt of deze vergunning zonder problemen uitgegeven kan en mag worden. Er zijn een aantal regels waar de gemeente naar kijkt. Zo zal de gemeente beoordelen of het dakterras dat je wilt aanleggen geen inbreuk maakt op de privacy van je buren. Het dakterras mag er niet toe leiden dat je bij je buren naar binnen kunt kijken. Daarnaast mag het dakterras niet leiden tot burenhinder. Wil je graag een dakterras aanleggen neem dan eerst contact op voor meer informatie bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij weten als geen ander of het aanleggen van een dakterras mogelijk is en hoe je dat het beste kunt realiseren.

Wat zijn de eisen die worden gesteld aan een dakterras?

Je kunt geen dakterras aanleggen zonder omgevingsvergunning. Om die vergunning ook daadwerkelijk te krijgen moet je voldoen aan bepaalde regels. Zoals eerder gezegd is het voorkomen van burenhinder één van die regels. Ook het uiterlijk van je terras moet aan regels voldoen. Een architect voor de bouwtekening en een constructeur voor de constructie berekening houden altijd rekening met de vergunningseisen én met de eisen van het bouwbesluit. Naast informatie en advies kunnen ze je ook zeggen of het krijgen van een omgevingsvergunning tot de mogelijkheden behoort. Laat je het dakterras aanleggen door een gespecialiseerd bedrijf dan kunnen zij je vast ook helpen aan een goede architect en constructeur.

Wat is het voordeel van een dakterras aanleggen?

Vaak gaan mensen een dakterras aanleggen voor wat extra ruimte of omdat meer privacy gewenst is. Zeker wanneer je een kleine tuin hebt met weinig zon is een dakterras ideaal. Een dakterras wordt vaak aangelegd op een plat dak. Daarmee wordt de ruimte van dat platte dak optimaal benut. Een ander voordeel van een dakterras is, buiten privacy, een mooier uitzicht. Een dakterras aanleggen doe je niet elke dag. Laat dit dan ook over aan de specialisten. Die weten precies wat de mogelijkheden zijn en hoe ze dat kunnen en moeten aanpakken. Een specialist in het aanleggen van een dakterras weet ook aan welke eisen moeten worden voldaan voor de veiligheid. Denk hierbij aan de ondergrond van het terras want dat komt wel op je platte dak. Ook een hekconstructie om het dakterras is een van die veiligheidseisen.

Een dakterras op je appartement laten plaatsen kan dat?

Je kunt ook een dakterras op het dak van je eigen appartement laten aanleggen. Je moet bij de gemeente een omgevingsvergunning en een bestemmingsvergunning aanvragen. Als je appartement onderdeel is van een appartementencomplex is er een VvE. Deze moet ook toestemming geven voor het maken van een dakterras ook al is het op je eigen appartement. Een architect en constructeur zijn ook hier belangrijk. Maar als alle vergunningen zijn geregeld kun je, voor het aanleggen van dat dakterras, het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om je dakterras aan te leggen. 

Bij Dakterrasaanleggen.nl geven ze je advies over materialen, regelen alles én zorgen voor snelle en perfecte afwerking van je dakterras. Zo kun je binnen korte tijd en zonder zorgen genieten van de zon op je eigen dakterras.