De kosten van een dakkapel

kosten van een dakkapel

De kosten van een dakkapel heb je helemaal zelf in de hand. Geen een dakkapel is hetzelfde want iedereen heeft andere wensen. Er zijn erg veel opties en mogelijkheden, los van de breedte en hoogte. Hierdoor verschillen de prijzen ook vaak van elkaar. Je kunt een dakkapel laten afwerken met houten of kunststof (rabatdelen aan de buitenzijde, je kunt kiezen voor rolluiken, insectenhorren je kunt zelfs de binnenkant laten aftimmeren. Je hebt erg veel luxe mogelijkheden. Het meeste invloed heeft de breedte van een dakkapel. Het kozijn, het glas, en het aantal vaste- en draaikiepramen zijn de duurste elementen, en hoe breder je gaat, hoe meer je ervan nodig hebt. Je kunt elke kant op, want je kunt ook voor een basic goedkope dakkapel kiezen.

Wat is een dakkapel

Een dakkapel is een ophoging van het dak in een deel van het dak. Door de dakkapel krijg je veel meer ruimte om te staan en ook meer licht binnen. Als je alleen meer licht wilt kan je ook voor een dakraam kiezen, maar wanneer je ook echt meer ruimte wilt, dan is een dakkapel de ideale oplossing. Je krijgt ook veel meer ruimte om te staan.

Welke dakkapellen zijn er?

De kosten van een dakkapel liggen ook aan het materiaal. Je hebt een dakkapel van hout, deze is afgewerkt met hout. Je kunt hierbij kiezen voor een kozijn van kunststof of van hout. Vaak wordt er hout gekozen doordat dit mooier bij het huis aansluit. De voordelen hiervan zijn dat het perfect bij de stijl van je woning aansluit, maar het nadeel is dat je ze om de 5 jaar moet schilderen.

Dan heb je ook de dakkapel van kunststof. Deze is helemaal afgewerkt met kunststof. Het kozijn wat hierbij zit is ook van kunststof, kunststof is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een langere levensduur dan hout. De voordelen hiervan zijn: duurzaam en onderhoudsvriendelijk en het nadeel is dat het niet altijd mooi bij oude woningen staat.