De leukste activiteiten voor deze zomer

Deze zomer is natuurlijk een wat andere zomer dan andere jaren. Door het virus dat zich wereldwijd snel verspreid gaan veel Nederlanders en mensen uit andere landen natuurlijk ook, niet op vakantie deze zomer. Maar er wordt natuurlijk wel zomervakantie gevierd en de vraag is dan natuurlijk ook wat voor leuke dingen er te doen zijn deze zomer. Het is natuurlijk jammer dat we niet zo gemakkelijk op vakantie kunnen dit jaar maar dat betekent niet dat we er geen hele leuke en ook productieve zomer van kunnen maken.

Klussen (en genieten) in de tuin

Omdat we noodzakelijk moeten proberen om sociale afstand te houden zullen we deze zomer veel in onze tuinen doorbrengen. Dit is dus een goed moment om je tuin tot een fantastisch gezellige en groene tuin te veranderen en flink te klussen. Op die manier wordt je tuin een waarlijk vakantieparadijs. Een leuk project bijvoorbeeld wanneer je kinderen hebt is het bouwen van een boomhut. Ook als je geen grote boom hebt in je tuin is het nog steeds heel goed mogelijk om een zelf ondersteunende boomhut te bouwen. Je kunt douglas hout gebruiken voor de boomhut. Dit hout is sowieso ontzettend sterk en wordt ook vaak gebruikt voor een overkapping, schutting of gevelbekleding. Je kunt deze zomer dus ook aan andere aspecten van je tuin flink klussen en bijvoorbeeld een overkapping en relax lounge hoek maken waar op warme zomeravonden met familie of vrienden een biertje kunt drinken.

Watersporten

Met duizenden tegelijk bakken op het strand liggen is momenteel niet verstandig maar dat betekent niet dat je deze zomer niet van het strand kunt genieten. Een leuk idee is om een nieuwe watersport te leren zoals windsurfen, golfsurfen of kitesurfen. Je kunt op winderige dagen wanneer het minder druk is bij badplaatsen gaan windsurfen of kitesurfen. Ook zijn er wel degelijk regelmatig goede golven bij Nederlandse stranden waar je kunt gaan golfsurfen.

Ga de natuur in

Ook de Nederlandse natuur heeft veel te bieden. Aangezien het vaak rustig is en gemakkelijk is om buiten in de natuur sociale afstand te bewaren kun je heel goed deze zomer de Nederlandse natuurgebieden gaan verkennen. Op een mooie, zonnige dag stukken wandelen of fietsen is een hartstikke leuke activiteit deze zomer. Ook gaan steeds meer restaurants momenteel weer open dus je zou een zogenaamde food tour door Nederland kunnen doen. Ondanks het lastige jaar is er dus nog hartstikke veel te doen deze zomer.