De perfecte tuinbank vinden

Wanneer je aan de slag gaat om tuinbanken bestellen zal je zien dat er een legio aan opties te vinden is. Online zoekend naar de juiste tuinbank is het soms lastig om te kiezen welke het beste past bij je wensen. Tuinbanken bestellen doe je dus ook na een gedegen onderzoek.

Weer of geen weer
De tuinbank die je in je tuin wilt plaatsen moet wel tegen weer en wind kunnen. Geen gesleep met hoezen als er een regenbui aankomt of de hele bank droog weg moeten zetten. Het beste is dan ook om hier al over te denken wanneer je tuinbanken gaat bestellen. Harde materialen zoals beton, hardsteen en graniet zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Doordat deze banken ook zwaar zijn hoef je niet bang te zijn dat ze omwaaien. De duurzame materialen gaan lang mee en kunnen gewoon buiten blijven staan, ook in de winter.

Beton
Betonnen tuinbanken zijn heel sterk, zwaar en duurzaam. Daarbij zijn betonnen banken tegenwoordig ook in andere kleuren verkrijgbaar dan het beton grijs. De vorm van een betonnen tuinbank is vaak strak en modern

Graniet
Graniet heeft een zeer luxe uitstraling terwijl de kosten acceptabel zijn. Het materiaal is degelijk en sterkt en heeft een warmere uitstraling dan beton.

Hardsteen
De banken van hardsteen zijn wat grover van structuur en de structuur zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Om ook aan de modernere wensen te voldoen zijn er ook strakke ontwerpen verkrijgbaar van hardsteen

Waar op te letten bij het bestellen van tuinbanken
Wanneer je een tuinbank hebt gevonden, hou er dan wel rekening mee dat deze als geheel een aantal honderd kilo kan wegen. Denk dus bij het kiezen van de plek ook even aan de ondergrond.