De tafel echt afmaken

leren placemat

Je hebt de tafel prachtig gedekt met borden en het bestek, toch heb je het idee dat je iets mist en de tafel nog wel een beetje kaal is. Ook is het niet handig dat de wijnglazen op het hout staan, als er een glas omvalt trekt dit direct in je prachtige houten tafel. Door gebruik te maken van een leren placemat ben je direct van meerdere problemen af, de tafel ziet er echt netjes uit en deze is tevens beschermd tegen vocht en voedsel wat op de tafel valt.

Volledig met de hand gemaakt

Een leren placemat wordt niet met machinaal met de hand gemaakt, ze worden stuk voor stuk uitgesneden door specialisten die weten hoe ze dit zorgvuldig moeten doen. De prachtige ronden hoeken zijn kenmerkend voor de placemats, die overigens worden gesneden uit 2 mm dik leer. Je hoeft niet bang te zijn dat er geen leuke kleur voor je bij zit, de placemats zijn in verschillende mooie kleuren verkrijgbaar in de webshop van xapron.nl. 

leren placemat

Waterafstotend en geolied

In ieder gezin gebeurt het wel eens, er valt een glas om of er wordt eten gemorst. Bij een leren placemat is dit geen enkel probleem, het buffelleer wat is gebruikt is behandeld met een speciale olie die ervoor zorgt dat er geen vloeistoffen in de placemat trekken. Het leer is waterafstotend en zeer eenvoudig te onderhouden, even een vochtig doekje eroverheen en hij is weer volledig schoon. Omdat de placemat zwaarder is dan een kunststof exemplaar, zal deze goed op tafel blijven liggen.