De voordelen van een gietvloer

Zij die aan het bouwen of verbouwen zijn zullen de toenemende populariteit van gietvloeren wel hebben opgemerkt. Gietvloeren zijn duurzame en onderhoudsarme vloeren die perfect passen binnen elke ruimte van woning. Bent u benieuwd naar voordelen en eigenschappen van gietvloeren? Leest u dan verder.

De voordelen

Gietvloeren hebben een langere levensduur in vergelijking met andere vloertypen. Ze gaan ongeveer 30 jaren mee en zijn perfect combineerbaar met vloerwarming. Met de ruime keuze aan kleuren en andere looks vindt u zeker een gietvloer met de juiste uitstraling voor uw interieur. Een gietvloer wordt, zoals de naam het al zegt, gegoten in plaats van gelegd. Dit zorgt voor een naadloze vloer waarin er geen stof of ander vuil kan gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat uw gietvloer stof- en waterdicht is. Dus schoonmaken gaat lekker makkelijk. U hoeft er alleen met een vochtige dweil overeen. Ook krasjes kunt u heel makkelijk uit de vloer verwijderen. Zo een vloer is dus ook geschikt indien u kinderen en huisdieren in huis hebt.

De belangrijkste eigenschappen

Een gietvloer is van ongekend hoogwaardig kwaliteit. Hij is kras- en slijtvast en kan best tegen een stootje. Deze vloeren worden in lagen aangebracht. Meestal gaat men voor 3 tot 5 lagen. Het aantal lagen dat uiteindelijk wordt geplaatst zal afhankelijk zijn van verschillende factoren. Een lekker voordeel van de verschillende lagen is dat het een heel goede geleiding is voor warmte. In de koude maanden kunt u dus genieten van warme vloeren in alle kamers van uw huis. Heb ik uw interesse gewekt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw woning? Laat u dan goed adviseren door een specialist in uw regio.Naamloos

Gietvloer prijzen

Is het tijd voor een nieuwe vloer? Wilt u een gietvloer laten plaatsen in uw woning of werkruimte? Dat alles is zeker mogelijk. Kennelijk bent u nu al op de hoogte van de vele voordelen en opties van gietvloeren, en nu bent u benieuwd naar de nodige investering voor zo een klus. In dit artikel zullen wij u wat richtprijzen geven zodat u een beter idee heeft van wat de nodige investering kan zijn.

Hoe wordt de gietvloer prijs bepaald?

De prijs van uw gietvloer is afhankelijk van een heleboel factoren zoals:

● het oppervlak,
● de indeling van de ruimte,
● het aantal lagen dat gegoten moet worden,
● de gekozen afwerking,
● en het gekozen materiaal.