De voordelen van epoxy vloercoating

epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating biedt tal van voordelen. Een vloer van epoxy is namelijk enorm slijtvast en gaat dus ontzettend lang mee. Een epoxy vloercoating heeft ook als voordeel dat ze naast de slijtvastheid ook erg hard zijn, daarom kunnen ze zwaar belast worden. Perfect voor in een magazijn of een fabriek. Epoxy is ook vloeistofdicht, er gaat dus geen vloeistof in het oppervlak zitten. Dat is een groot voordeel voor bijvoorbeeld laboratoria, operatiekamers en tal van andere toepassingen! Een epoxy vloer is opgebouwd uit twee componenten, als die samen komen vormen ze de harde vloer. Omdat de hars kunstmatig is zijn ze leverbaar in diverse kleuren dit slaat meestal goed aan bij de klanten.

epoxy vloercoating

Waar epoxy?

Epoxy vloeren zijn leverbaar voor zowel bedrijven als particulieren beide kunnen er namelijk goed gebruik van maken. Als particulier is een epoxy vloer ideaal voor een garage. Dit is een situatie waar veel met vloeistoffen gewerkt wordt en die mechanisch zwaar belast wordt. De unieke combinatie van grote hardheid met vloeistofdichtheid is ideaal voor deze toepassing. Voor bedrijven is epoxy een goede keus in bijvoorbeeld een magazijn of fabriek. In deze situaties wordt de vloer zwaar belast, ook is de vloer makkelijk schoon te maken. Het feit dat epoxy een hygiënische vloercoating is, is een voordeel voor bijvoorbeeld een laboratorium.

Wat is een epoxy vloercoating?

Een epoxy vloercoating bestaat uit twee delen met reactieve epoxyharsen. Als die twee componenten worden samengevoegd en opdrogen vormen ze een harde laag. Epoxy hars wordt kunstmatig gemaakt, waardoor ze leverbaar zijn in verschillende kleuren die passen bij iedere situatie. De epoxy wordt direct op de ondervloer gegoten waardoor een naadloze afwerking mogelijk is. Een gietvloer kan dus ook gebruikt worden om ruimtes in elkaar te laten overlopen. Dat zorgt voor een ruimer gevoel. Omdat de epoxy hard wordt en naadloos is, is de vloer ook vloeistofdicht.