De voordelen van samen slapen

Uren in bed doorbrengen met je ware liefde is een van de beste dingen die je met elkaar kunt doen. En we hebben het niet alleen over het soort heldendaden waarover je zou kunnen lezen in een stomende roman. De voordelen van samen slapen – eigenlijk naast je partner slapen – kunnen een positieve invloed hebben op je persoonlijk welzijn, maar ook op de gezondheid van je relatie.

Dus bereid je voor om dichterbij te komen, zowel fysiek als emotioneel, deze Valentijnsdag. We garanderen dat je er meer van zult genieten dan welke doos chocolade of parfum je ook zou kunnen krijgen.

Het draait allemaal om de ‘Cuddle Chemical’.

Oxytocine (ook bekend als de knuffelstof of het liefdeshormoon) is een chemische verbinding die in de hersenen wordt geproduceerd en die gevoelens van empathie, vertrouwen, ontspanning en verminderde angst oproept.

Het niveau van oxytocine stijgt wanneer we fysiek contact maken met een ander mens. Dus wanneer je in bed springt en met je partner lepelt of het naar het volgende niveau van intimiteit brengt, komt de chemische stof vrij en voel je je kalm en beschermd. Op zijn beurt helpt een veilig gevoel je om gemakkelijker in slaap te vallen, waardoor je meer tijd hebt om de stadia van diepe, herstellende slaap te doorlopen.

Aankondiging van de openbare dienst: de effecten van oxytocine kunnen krachtig zijn. Nuzzling kan snel veranderen in dutten. Wees dus niet te beledigd als je partner in slaapt valt vlak nadat je lekker hebt liggen liggen omdat je in de stemming bent voor een beetje actie Je helpt ze aan een betere nachtrust.

De perceptie van nabijheid

Misschien is het de oxytocine-rush. Misschien is het de evolutionaire ontwikkeling die voortkomt uit het feit dat onze voorouders uit voorzorg slaapvertrekken deelden tijdens de kwetsbare slaaptoestand. Ongeacht de wetenschap of de biologie ervan, uit onderzoek blijkt dat mensen zich gewoon beter voelen over hun slaap wanneer ze het bed delen met een geliefde.

Een studie van de Universiteit van Utah vond een toename van gerapporteerde slaapproblemen wanneer mensen tijdelijk worden gescheiden van hun bedpartner, bijvoorbeeld vanwege zakenreizen. Wanneer een stel herenigd wordt na de scheiding, was er een dramatische afname van gerapporteerde slaapproblemen.

Een ander meerjarig onderzoek uitgevoerd door de University of Pittsburgh School of Medicine wees uit dat vrouwen in stabiele, langdurige relaties beter sliepen dan alleenstaande vrouwen of vrouwen die een verandering in hun slaappatroon hadden, ofwel een slapende partner verloren of een nieuwe kregen.

Beter slapen kan je ook een betere metgezel maken

Of we het nu hebben over trouwen, samenwonen (en je best doen om die ongemakkelijke gesprekken met je moeder te vermijden) of iets daartussenin, interpersoonlijke relaties zijn gebaseerd op sterke emotionele connecties en duidelijke, open communicatie.

We verliezen echter vaak de controle over onze emoties en hebben moeite met communiceren als we onvoldoende slapen. Dat is een gevarenzone voor relaties. Een goede nachtrust is belangrijk om beter om te gaan met meningsverschillen en conflicten te voorkomen. Minder kleine ruzies betekent gelukkigere relaties.

Nu, terug naar bed…

Geen verrassing, de slaap-relatieverbinding werkt ook de andere kant op. Zeer functionele relaties leiden tot een betere slaapkwaliteit.

In een ander onderzoek, uitgevoerd door de University of Pittsburgh School of Medicine, meldden vrouwen dat ze beter sliepen op dagen dat ze minder negatieve interacties hadden met hun partners. Het hebben van een harmonieuze relatie kan een meer zalige slaap bevorderen. Dus ga naar bed met je wederhelft, knuffel jezelf en droom zoete dromen deze Valentijnsdag en daarna.

Zo zie je maar dat het samen slapen met je partner enorm veel voordelen kent. Nou nog stap 2, een lekker bed uitkiezen. Je wilt natuurlijk niet op een niet lekker liggend bed liggen samen met je partner. Boxspring gekte biedt hiervoor de beste oplossing! Van grote tot kleinere, elektrische of vlakke boxsprings, wij hebben het allemaal. En ook nog is tegen de laagste prijzen! Ga snel naar onze website en kies vandaag nog samen met jou partner het beste bed uit voor jullie.