Design verlichting

Lampen

Sculpturen van licht. Dat is de basis voor de collecties van design verlichting van Brand Van Egmond uit Naarden. Op basis van lichtsculpturen, die worden ontworpen door oprichter William Brand, produceert het bedrijf design verlichting. Elk jaar verschijnt er een nieuwe collectie, nu al meer dan dertig jaar lang. Hoewel het gaat om design verlichting zijn de lampen niet exclusief bestemd voor grote prestigieuze gebouwen en dure woningen die op een exclusieve artistieke manier worden ingericht. De verlichting van Brand Van Egmond is ook uitstekend toepasbaar in een modern interieur van een woning of een kantoor in een bedrijf.

design lampen

Functionele design verlichting

De collecties van William Brand omvatten altijd een grote variëteit aan lampen. Uiteraard bevat elke collectie een imposante kroonluchter. Die wordt doorgaans gebruikt in grote vergaderzalen, conferentieoorden en luxe hotels. Deze kroonluchters zijn als design verlichting een prachtige aanvulling op de vaak al zeer rijk ingerichte zalen. Als er ruimte voor is krijgt zo’n grote zaal nog meer cachet als er twee of drie kroonluchters kunnen worden opgehangen. Behalve dat die kroonluchters echte juwelen in het interieur zijn, zorgen ze ook voor functionele verlichting. Ze geven vaak zoveel licht dat het niet nodig is om aanvullende verlichting in te schakelen.

Fraaie verlichting

Design verlichting op kantoor

Het mooie van de collecties van Brand is dat naast de imposante kroonluchters ook verlichting van een meer bescheiden formaat verkrijgbaar is. Die zijn gebaseerd op hetzelfde thema als de kroonluchters, maar kunnen worden gebruikt in het interieur van een woonhuis of voor de inrichting van een wat luxueuzere kantooromgeving. Je hebt de keuze uit plafonnieres, hanglampen, wandlampen, staande lampen en tafellampen. Dit is allemaal design verlichting, waardoor het interieur een prachtige uitstraling krijgt.