Dit is de manier op je tapijttegels weer spik en span te krijgen

Heeft u tapijttegels in uw huis of kantoor en heeft u een vlek op het tapijt? Geen paniek! Tapijttegels zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan gewone tapijten. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je tegels het beste schoonmaakt.

Waardoor worden de tegels vuil?

Voordat je begint met het schoonmaken van je tegels, is het belangrijk om het juiste reinigingsmiddel te vinden. Om dit te doen, moet u echter eerst weten waardoor de tapijtvlek is ontstaan. Voor verschillende soorten vlekken gebruik je immers verschillende wasmiddelen. Zorg er dus voor dat je weet waardoor de vlek is ontstaan ​​en zoek dan een wasmiddel dat de vlek verwijdert. Houd er rekening mee dat het reinigingsmiddel geschikt is voor tapijttegels. .

Verwijder de juiste tegels van de vloer

Wanneer u uw tapijt reinigt, biedt u nu het grootste voordeel van tegels ten opzichte van conventioneel tapijt. Losse tegels kunt u van de vloer verwijderen. Als u alle tapijten wilt reinigen, kunt u het beste alleen de bevlekte tegels van het tapijt verwijderen. Dan kun je hem schoonmaken.

Tapijttegels reinigen

Nadat u de tegels heeft verwijderd, kunt u beginnen met schoonmaken. Voor sommige vlekken heb je misschien gewoon een vochtige doek nodig, voor andere een sterker middel en ook is het belangrijk dat het middel geschikt is voor tapijttegels.

Laat de tegels drogen en leg deze dan weer op hun plek

Nadat je de tegels hebt schoongemaakt, is het belangrijk om ze te laten drogen voordat je ze terugplaatst. droog genoeg om na 24 uur op de grond te worden gelegd. Als de tegels droog zijn, kun je ze terug leggen tussen de rest van het tapijt.

Kan je vlekken niet echt verwijderen? Gelukkig kunt u, in plaats van het hele tapijt te vervangen, afzonderlijke nieuwe tegels kopen die bij de rest van uw tapijttegels passen. Op zoek naar goedkope tapijttegels? Kijk dan hier op website van Van Heugten Tapijttegels: vanheugtentapijttegels.nl.