Een deurvastzetter zwart: 4 voordelen

deurvastzetter zwart

Heb je een moderne woning en ben je aan het verbouwen, verhuizen of wil je meer rust? Dan is een deurvastzetter in het zwart de ideale oplossing. Wij geven jou de 4 beste voordelen van een deurvastzetter zwart.

1. Voor alle deuren

Allereerst is een deurvastzetter zwart in zowel het merk van Dictator als van Dulimex beschikbaar, beide van topkwaliteit. Je hebt ze voor verschillende deuren, afhankelijk van de stootuitslag en eventueel het gewicht van de deur. Zo mag bij de Dulimex deurvastzetter zwart het deurgewicht maximaal 80 kg zijn, voor enorm zware deuren is deze dus niet geschikt. De stootuitslag meet je door de afstand van de onderkant van de deur tot aan de vloer of bestrating te meten en eventueel de hoogte van de onderdorpel, als je deze hebt. Dit tel je bij elkaar op. Wil je hem op een buitendeur plaatsen, houdt er dan rekening mee dat de bestrating kan zakken. Dan kies je dus voor een iets grotere stootuitslag.

Bij de deurvastzetters met een hogere stootuitslag zal de prijs ook iets hoger zijn dan bij een deurvastzetter met een lage stootuitslag. Verder heb je de deurvastzetter zwart voor alleen binnengebruik, maar ook voor binnen- en buitengebruik. De Dictator deurvastzetter kan je wel voor buiten gebruiken, de Dulimex niet. Om die reden zijn de Dulimex deurvastzetters ook iets goedkoper. Daarnaast is een deurvastzetter zwart heel goed geschikt voor moderne deuren en interieurs, aangezien zwart echt een moderne, strakke en stijlvolle uitstraling geeft. Zo kan je hem op elke kleur deur plaatsen, zoals taupe, grijs, groen, zwart en zelfs bruin. Bovendien kan je hem op een schuur-, tuin- en voordeur plaatsen.

2. Veiligheid

Ten tweede is de deurvastzetter voorzien van veiligheid, ideaal voor kinderen die rondlopen in huis. Zo is de kans kleiner dat ze de vingers tussen de deur krijgen, aangezien je de deur vast kan zetten en deze dus niet meer dicht- en openslaat. Zo heb je geen last van huilende kinderen die ineens een blauwe vinger hebben. De deurvastzetter wordt daarnaast aan de deur gemonteerd, waardoor je er dus niet over kan struikelen. Bij een deurstopper kan je er namelijk wel over struikelen en bij een deurvastzetter aan de muur overigens ook. Zo stoot je niet meer jouw voet of tenen, want iedereen weet dat dat een enorme pijn en irritatie geeft. Ook voor ouderen en springende kinderen is het fijn dat zij veilig in huis rond kunnen lopen, zonder ineens te vallen.

3. Gemak en rust

Daarnaast geeft een deurvastzetter zwart veel rust. Hij is volledig geruisloos en je kan er heel makkelijk een bepaalde ruimte, zoals kantoor of woonkamer, mee luchten of koelen. Ook is het makkelijk met kinderen en huisdieren, want je zet de deur vast en zij kunnen gemakkelijk in en uit het huis lopen. De positie van de deur kan je zelf bepalen, dus je kan de deur op een kierstand, maar ook helemaal open zetten. Bovendien kan je hem eenvoudig combineren met een hor, waardoor er geen vliegen naar binnen komen. Zo kan je in alle rust werken, een boek lezen, TV kijken of yoga uitoefenen. Ook voorkom je irritatie en gedoe met de buren, aangezien zij er geen last meer van hebben.

Verder is de bediening van de deurvastzetter ook eenvoudig. Je zet je voet op de pen en vervolgens staat de deur vast. Het ontgrendelen doe je door je voet op het plaatje eronder of erboven te zetten. Zo hoef je dus niet te bukken en krijg je geen last van rugklachten. Ook ouderen kunnen hierdoor een deurvastzetter gemakkelijk bedienen. De deurvastzetter zwart is bovendien handig als je even aan het klussen bent en continu spullen uit de schuur moet pakken of even rustig in je tuinhuisje of op het balkon wilt zitten. Bovendien is hij eenvoudig te reinigen als hij vervuild raakt door regen of modder. Op die manier is hij dus goed toe te passen op buitendeuren.

4. Eenvoudige montage

Als laatste is de deurvastzetter zwart voorzien van een eenvoudige montage. Je kan dit in een paar stappen eenvoudig zelf uitvoeren, als je een beetje handig bent en de handleiding nauwkeurig volgt. Je hebt alleen een schroevendraaier, boormachine en scherp potlood nodig. Heb je die niet, dan kan je deze eventueel ook van iemand lenen. Het montagebeugeltje, de schroeven en boormal krijg je er al bijgeleverd. Ben je niet zo handig, dan kan je het ook jouw zoon, een vriend, de buurman of iemand anders die handig is laten uitvoeren. De deurvastzetter wordt aan de binnenkant van de deur gemonteerd. Zo zie je hem vanaf de buitenkant niet. 

Als je de deurvastzetter aanschaft en hij goed gemonteerd is, kan je van deze voordelen profiteren en heerlijk genieten van alle rust. Een deurvastzetter zwart heb je bovendien al voor een voordelige prijs, zeker als je naar de kwaliteit kijkt en het geeft een moderne, strakke en mooie uitstraling!