Een energiezuinige oplossing voor warmte

Wanneer de bladeren gaan vallen en de herfst aanbreekt wordt het buiten ook kouder. Natuurlijk wil iedereen het binnen wel warm hebben. Er zijn verschillende manieren om het binnen in huis warm te krijgen. Een van deze manieren is doormiddel van een Infrarood warmtepaneel. Het voordeel van infraroodverwarming is dat u het direct voelt. Dit kan vergeleken worden met de stralingswarmte van de zon. U voelt het op uw huid en zal een warm gevoel krijgen. De stralingswarmte wordt ook opgeslagen door meubels, vloeren en wanden. Die zullen op hun beurt deze warmte weer afgeven aan de lucht. Waardoor u het ook weer warmer krijgt binnen. De warmte kan gewoon met een thermostaat geregeld worden zodat de kamer op een comfortabel temperatuur komt en blijft. 

De werking van infrarood panelen

Infrarood verwarming klinkt dus als een zeer unieke warmtebron die wel flexibel is. Buiten het feit dat infrarood warmtepanelen uniek zijn, zijn ze ook nog een zuinig en stijlvol. De panelen zetten stroom om in warmtegolven, dit is de zogenoemde straling. Deze straling wordt dan uitgezonden naar personen of objecten. Wanneer de straling hierop stuit dan wordt een deel van deze energie omgezet in warmte. De infrarood panelen verwarmen dus niet de lucht, zoals dat wel gebeurt bij een gasverwarming of de centrale verwarming die veel mensen nu kennen. De infrarood panelen kunnen op veel plekken worden toegepast. Zo bestaan er infrarood panelen speciaal voor in de keuken of in de badkamer. De maten en verschillende modellen zorgen ervoor dat ze goed in de keuken of badkamer passen. Zo bestaan er spiegel IR-panelen. Het veiligheidsglas kan direct warmte afgeven, dit is dus een praktische en goede vorm om uw badkamer te verwarmen.  

Een bijverwarming

Het gebruik van infrarood panelen is dus een goede vorm van Zuinige elektrische verwarming. Het kan namelijk ook worden gebruikt als een energiezuinige bijverwarming. Dan kan er extra verwarmd worden in een ruimte waar het vaak koud is, denkt u bijvoorbeeld aan een kelder, werkkamer of de zolder. Hier kan dan gebruik worden gemaakt van een elektrische verwarming. De infrarood panelen zouden dan een goede oplossing zijn omdat de installatie vrij simpel uit te voeren is. Verder is het ook in gebruik een strategische keuze omdat een infrarood verwarming energiezuinig is. Het is dus een ideale bijverwarming die gebruikt kan worden bij de grote temperatuurwisselingen in de herfst. De infrarood panelen zullen namelijk een stuk sneller opwarmen dan de ouderwetse verwarming. Dit is fijn als u direct warmte wilt hebben in een bepaalde ruimte.