Een goedkoop keukenblok scoor je zo 

Als je hebt besloten je keukenblok te vervangen of misschien wel je hele keuken te vernieuwen dan ben je vast op zoek naar een goedkope keuken en een goedkoop keukenblok. Het is nog best lastig om een goedkope keuken te vinden want met een beetje eisen zit je al snel richting de 10.000euro zonder apparatuur. Maar een keukenblok met een lage prijs begint al bij 150 euro zonder apparatuur en dat betekent dat je met eenvoudige apparatuur al voor onder de 1000 euro klaar kan zijn. Het is zonde om te veel te betalen voor een keukenblok, daarom hieronder een aantal tips. 

Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat als je een goedkoop keukenblok zoekt

Eigenlijk valt en staat de prijs met jouw voorbereiding. Ga nooit onvoorbereid op pad, maar bereid je voor. Schrijf op hoe de ruimte eruit ziet, wat de afmetingen zijn, wat je wensen zijn en eisen. Wat zijn harde eisen en wat zijn eisen die je nog wilt herzien afhankelijk van de prijs? Wat is je budget en hoe zie je de indeling voor je? Wat voor apparatuur wil je toevoegen aan de keuken of ga je oude apparatuur hergebruiken? 

Laat je daarbij niet onder druk zetten door aanbiedingen zoals Black Friday waarbij je een korte periode hebt om te beslissen. Een goedkoop keukenblok is vaak niet afgeprijsd op dagen als Black Friday, want de prijzen zijn al bodemprijzen. Denk er een nachtje over of dat keukenblok wat je gezien hebt echt voor jou onder het kopje ‘goedkoop’ valt. De eerste prijzen beginnen namelijk al vanaf 150 euro, zonder apparatuur. Als je dus een complete goedkope keuken wilt aanschaffen met kookplaat en koelkast kun je als je de apparatuur nieuw koopt al onder de 1000 euro klaar zijn. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de apparatuur dat je wilt aanschaffen. In sommige gevallen is hergebruiken ook een goede optie. 

Goedkoop is nog steeds kwalitatief goed

Als je niet op zoek gaat naar een goedkope complete keuken maar alleen naar een goedkoop keukenblok, moet je er rekening mee houden dat fabels over slechte kwaliteit onjuist zijn. Een keukenblok dat goedkoop is komt vaak omdat de keuze beperkt is. Je kunt bijvoorbeeld maar uit drie aanrechtbladen kiezen en vier of vijf keukenfronten. Doordat de keuzes beperkt zijn, kunnen dit type keukenblokken goedkoop worden aangeboden. Dit staat dus volledig los van de kwaliteit die de keukenblokken zijn, want ze moeten aan minimale eisen voldoen op wettelijke basis.

Zodra je een goedkoop keukenblok aanschaft kun je hem alsnog aanpassen naar je eigen wensen. Je kunt hem bijvoorbeeld licht opschuren en vervolgens verven in de kleur of washing die jij mooi vindt en bij jouw interieur past. Zo heb je toch een goedkoop blok zonder dat het niet bij jouw smaak past. En als je hier dan de juiste apparatuur in zet of hergebruikt, kun je genieten van een nieuwe keuken in een nieuwe stijl zonder dat je een grote investering moet doen. De kwaliteit is dus niet waar je op bespaart, maar je maakt een slimme keuze op basis van je budget.