Een klokkenmaker uit Breda

klokkenmaker

Vorige week heb ik mijn pendule naar de klokkenmaker in Breda gebracht. Dit uurwerk had ik ooit van mijn oma gekregen en daar was ik dan ook bijzonder zuinig op. Elke dag koesterde ik dit voorwerp, door er met een doekje overheen te wrijven en de wijzerplaat weer glimmend te maken en te houden. Echter waren mijn goede bedoelingen op den duur niet goed genoeg. Op een morgen kam ik naar beneden en zag dat de pendule stil was blijven staan op twaalf uur. Wat ik ook probeerde, later werd het niet. klokkenmaker

Een grote schoonmaakbeurt

Mijn oma was vroeger al bijzonder zuinig op dit uurwerk en ik helemaal. het was fan ook vreselijk om te zien dat het maar twaalf uur bleef. Via het internet ben ik naar een goede klokkenmaker gaan zoeken. Deze man heet Niko van Keep en hij heeft heel veel verstand van uurwerken, ook horloges kan je hier met een gerust hart heenbrengen. Reparaties en onderhoud is geen enkel probleem en voordat je het weet is jouw uurwerk weer tip top in orde. 

Gelukkig was oma haar pendule weer snel gemaakt. Ik had al die tijd wel netjes de buitenkant stofvrij gehouden, maar het meeste zat binnen in het uurwerk.