Een koperen kraan in jouw badkamer

Ga jij voor een koperen kraan in jouw badkamer? Of ga je liever voor goud, zwart of rvs? Wat je voorkeur ook is, er is tegenwoordig veel mogelijk. Een koperen kraan heeft wel wat van vroeger weg. Toen was het nog normaal om een koperen kraan in bijvoorbeeld je keuken te hebben. In badkamers gaan mensen vaak voor een rvs of chromen kraan, maar waarom? Een koperen kraan heeft een unieke uitstraling en geeft een warme sfeer. Ook past een koperen kraan eigenlijk overal bij. Hij is weer terug van weggeweest. Kies jij ook voor een koperen kraan in jouw badkamer? 

Waar kan ik een koperen kraan zien of kopen?

Soms is het fijn om een langs een badkamerwinkel, zoals bijvoorbeeld Mastello, te gaan om eens door de showroom te lopen. Zo kan je de kraan ook in het echt bekijken om te zien of je de kleur en het model mooi vind en of het precies is zoals jij in gedachten hebt. Als je op een plek bent met veel kranen bij elkaar, kun je eenvoudiger een keuze maken, omdat je er een beter beeld bij hebt. Ook kun je dan bijvoorbeeld kijken hoe de kraan bij de rest van je badkamer meubels past.

De voor en nadelen van een koperen kraan

Als je voor een koperen kraan gaat, wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. De voordelen zijn onder andere dat koper ontzettend duurzaam is en dat het een unieke uitstraling heeft. Ook reageert koper en kan er een groene aanslag op je kraan komen. Daarentegen is koper antimicrobieel wat er dus voor zorgt dat schimmels en bacteriën geen kans maken. Een nadeel van een koperen kraan is dat deze relatief duur zijn en iets meer onderhoud vragen, omdat ze dus zo reactief zijn.