Een luxe inrichting creëren is makkelijker dan je denkt

Het is je vast wel eens een keer overkomen: je loopt een luxe huis, hotel of restaurant binnen en denkt ”wauw, dit wil ik ook!”. Het is bijvoorbeeld helemaal jouw stijl, je vindt de meubels mooi of je krijgt er een goed gevoel van. Wil je een luxe stijl doorvoeren in jouw inrichting? Dat is zeker mogelijk en minder moeilijk dan je wellicht denkt. Al met een paar kleine aanpassingen kom je een heel eind. In onderstaande blog lichten we deze toe!

Grote meubels

Je houdt dus wel van een beetje luxe en jouw interieur mag dat dus ook zeker uitstralen. Dan moet je zeker gaan voor een groot meubel- of pronkstuk. Luxe meubels komen beter tot hun recht als ze groter zijn en er uitspringen. Wees dus niet bang om uit je comfortzone te gaan en iets te kiezen wat je voorheen nooit zou durven. Als je bijvoorbeeld een luxe eetkamer wilt creëren, is het verstandig om een grote eettafel te kopen. Ook kun je kiezen voor een ovalen tafel of één gemaakt van marmer.

Rust

Als je jonge kinderen hebt, is kiezen voor een luxe inrichting misschien niet de meest logische keuze. Je zult namelijk redelijk wat rommel hebben van bijvoorbeeld speelgoed. Een luxe interieur creëer je het beste als er zo min mogelijk rommel is. Ruim de ruimte op, haal onnodige tierelantijntjes en frutsels weg en zorg dat het met name rust uitstraalt. Dit is de eerste stap naar het creëren van een luxe inrichting!

Pronkstuk

Bovendien is less is more erg belangrijk. Al staat je hele woonkamer vol met mooie meubelstukken, er hoeft er eigenlijk maar één te staan die echt alle aandacht opeist. Dit zogenaamde pronkstuk kan bijvoorbeeld een mooie grote vaas zijn, een grote bos bloemen, een schilder of een spiegel. De rest van het interieur past dan ook weer volledig bij dit pronkstuk. In een luxe interieur is het beter om één eye-catcher te hebben, dan meerdere verschillende objecten die allemaal de aandacht proberen op te eisen.

Ben je nog op zoek naar meubels om je huis net dat extra beetje luxe te geven? Kijk dan eens op de website van Solfelt!