Een mooie trap betonlook bereiken middels 1 van de 3 methodes

Je hebt een eigen woning, wat leuk! Bijna elke woning heeft wel een trap. Die van jou ook? Dat komt goed uit. In deze tekst geven we je namelijk een tip gratis en voor niks om je trap nog mooier te maken! Een trap die eruit ziet als van beton. Een trap betonlook dus. Dat is wat je trap nodig heeft, geloof ons nu maar. In dit artikel lees je er alles over. Je leest over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Ben je hier nu behoorlijk benieuwd naar? Dan valt het zeker aan te raden om deze tekst snel verder te lezen.

Schilderen voor een trap betonlook

Allereerst heb je de mogelijkheid om de trap simpelweg een opknapbeurt te geven middels het gebruik van goede verf. Er bestaat gewoon verf dat ervoor zal zorgen dat de trap er betonachtig uitziet terwijl die bijvoorbeeld van hout is. Zorg ervoor dat je een eventuele vloerbedekking verwijdert evenals lijmresten en andere resten op de trap. Breng een grondlaag primer aan om ervoor te zorgen dat het schilderen een succes wordt. Vervolgens kun je direct aan de slag met het verven. Voor het beste resultaat kun je het beste meerdere lagen aanbrengen. Een prima manier om zo je droomtrap te krijgen. Echter zijn er nog andere geschikte manieren. In de volgende alinea zul je gaan lezen over zogenoemde overzet treden.

Het gebruik van overzettreden voor een trap betonlook

Een prima manier voor het verkrijgen van een betonlook als je geen zin hebt in het hele schilderproces. Je schaft simpelweg mooie overzet treden aan die je over de huidige traptreden heen plaatst. Wel moet je er rekening mee houden dat je geschikt materiaal nodig hebt als je dit zelf wil gaan doen. Een schuurmachine onder andere en lijmtangen zijn ook wel zo handig. Benieuwd naar een derde en laatste optie voor het creëren van de trap betonlook? Dan loont het zeker om door te gaan naar de volgende alinea.

Een stuc mortel

Een beton mortel bestaat uit twee componenten. Breng dit aan op je trap en je hebt een hele mooie trap betonlook. Je zult merken dat de mortel een hele goede hechting heeft op het hout van je trap. Het is niet nodig om de trap van tevoren heel erg goed te schuren. Zorg er wel voor dat lijmresten en eventuele andere resten goed verwijderd zijn. Dit alles om ervoor te zorgen dat het project een succes wordt.

Drie manieren dus om ervoor te zorgen dat jouw trap er straks op-en-top uitziet. Een trap betonlook, dat is wat je wil. Kies je voor het schilderen waarmee je een goed resultaat mag verwachten indien je meerdere lagen aanbrengt? Of ga je toch liever voor overzet treden? Een eenvoudige manier, maar waar je wel wat goed gereedschap voor nodig hebt. Er is ook nog een andere manier voor het verkrijgen van een trap betonlook. Maak simpelweg gebruik van een beton mortel. Maak snel je keuze en ga aan de slag.