Een terras voor je restaurant inrichten

Als je een restaurant hebt, dan is het voor jezelf en de gezondheid van je restaurant erg belangrijk dat je voldoende gasten over de vloer krijgt. Wanneer je niet over een terras beschikt, dan kan dat een lastige opdracht zijn in de zomer. Dat heeft ermee te maken dat de meeste Nederlanders niet binnen, maar juist op het terras willen zitten. De kans is dan ook groot dat de gasten naar een concurrent gaan als je zelf geen terras hebt. Mocht je geen terras hebben, dan is het belangrijk om daar zo snel mogelijk verandering in te brengen. Je komt daar meer over te weten in dit handige artikel.

 

Kijk of je een vergunning nodig hebt

Het is natuurlijk erg handig dat je een terras voor je restaurant kan aanleggen, maar het is belangrijk om te achterhalen of dit wel toegestaan is. In de meeste Nederlandse gemeenten moet je een vergunning aanvragen voor het aanleggen van een terras. De kosten van het aanvragen van deze vergunning zijn vaak erg duur en lopen snel in de duizenden euro’s. Het is niet verstandig om eerst het terras aan te leggen, want er is een mogelijkheid dat de gemeente de aanvraag afkeurt. Als meer wilt weten over het aanvragen van een vergunning of wat de daadwerkelijke kosten zijn, is het aan te raden om eens telefonisch contact op te nemen met de gemeente

 

Het aanschaffen van de meubels

Wanneer je een vergunning hebt aangevraagd bij de gemeente en vrijstelling hebt gehad, is het verstandig om eens te kijken naar wat voor meubels je wilt aanschaffen. Het is hierbij belangrijk om ook te kijken wat je maximale budget is, want terrasstoelen horeca en terras tafelbladen zijn zeker niet bepaald goedkoop. Wat ook erg belangrijk is, is dat je dezelfde stijl hanteert als het interieur van je restaurant. Heb je bijvoorbeeld een Chinees restaurant met een Chinees interieur? Dan is het ook zeker een aanrader om te kiezen voor Chinese meubels. Mocht je moeite hebben met het vinden van meubels, dan is het zeker aan te raden om eens hulp in te schakelen van een interieurontwerper. 

 

Zorg dat je terras opvalt

Als je klaar bent met het bouwen en inrichten van je terras, is het belangrijk om eens te kijken hoe je ervoor kan zorgen dat je terras opvalt. Dat heeft ermee te maken dat de meeste Nederlanders naar de eerste terras gaan die ze aantrekkelijk vinden of juist zien. Mocht je dit niet doen, dan is er alsnog een kans aanwezig dat ze naar het terras van je concurrent gaan.