Een zwevend TV meubel, een goede keuze of niet?

Het TV meubel vormt zonder enige twijfel één van de meest opvallende meubelstukken in de woonkamer. Bij het bekijken van het aanbod met TV meubels op de markt zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende uitvoeringen bestaan. We maken op dit vlak in het bijzonder een onderscheid tussen de standaard TV meubels en de zwevende exemplaren. Een zwevend TV meubel kan omwille van heel veel verschillende redenen een absolute aanrader zijn. Welke voordelen er nu precies zijn verbonden aan het in huis halen van een zwevend TV meubel vertellen we je graag door middel van de informatie hier op deze pagina. 

1.) Je beschikt altijd over de meest optimale kijkhoogte

Op het ogenblik dat je een nieuwe televisie gaat aankopen dien je altijd rekening te houden met de gewenste kijkhoogte. Dit is niet alleen het geval bij het aankopen van een nieuwe televisie, maar ook voor wat het in huis halen van een nieuw TV meubel betreft. Het spreekt voor zich dat de hoogte bij een staand TV meubel niet zomaar kan worden aangepast. In eerste instantie bepalen veel mensen de afmetingen van hun TV meubel dan ook aan de hand van de televisie die ze aankopen. Dat is natuurlijk prima, maar wat wanneer het moment gekomen is waarop je een andere TV wenst aan te kopen? In dat geval is het zomaar mogelijk dat je eerder aangekocht meubel niet meer zal voldoen. Wanneer je dan hebt gekozen voor het aankopen van een zwevend TV meubel is dat uiteraard veel minder snel het geval. 

2.) Een zwevend TV meubel is strak en modern

Dat zwevende TV meubels door de jaren heen zo populair zijn geworden is voor een groot deel te wijten aan het feit dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan een modern en strak interieur. Er kan worden vastgesteld dat het merendeel van de zwevende TV meubels over een zeer strakke vormgeving beschikken. Vaak zijn ze ook nog eens greeploos waardoor ze helemaal over een minimalistische uitstraling beschikken. Betekent dit dat een zwevend TV meubel uitsluitend tot haar recht komt in een modern of strak interieur? Uiteraard niet. In principe kan je ze in elke gewenste interieurstijl integreren. Dit wordt niet in het minst mogelijk gemaakt door het feit dat een zwevend TV meubel vandaag de dag verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. 

3.) Een zwevend TV meubel is ideaal voor een kleine woonkamer

Het derde en laatste voordeel dat we kunnen toeschrijven aan een zwevend TV meubel heeft betrekking tot het feit dat ze uitstekend geschikt is om te integreren in een kleine woonkamer. Veel mensen die bijvoorbeeld in een klein huis of in een bescheiden studio wonen kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van een zwevend TV meubel. Ze hangen deze netjes aan de muur waardoor er geen grondoppervlakte wordt ingenomen. Wil je alsnog een extra kast onder het zwevend TV meubel plaatsen zodat je over extra opbergruimte komt te beschikken? Ook dat behoort uiteraard zonder probleem tot de mogelijkheden. Let wel, dit laatste kan het open karakter van je woonkamer uiteraard sterk beïnvloeden. 

Op www.furnea.nl vind je een ruime collectie zwevende TV-wandmeubels in diverse formaten en woonstijlen.