Fotolijsten uitkiezen: welk formaat neem je?

houten lijst

Kijk je wel eens naar je lege witte muren en denk je, misschien moet ik hier iets leuks gaan ophangen? Dan ben je heus niet de enige. Vele mensen willen het interieur van hun huis vernieuwen, maar vinden een fotolijst groot. Natuurlijk hoef je niet meteen een fotolijst a3 formaat aan je muur te hangen. Meerdere kleinere lijsten, of juist een veel grotere lijst, het kan natuurlijk allemaal! Als het op het uitkiezen van fotolijsten aankomt, is er dan ook echt meer dan genoeg keuze. In dit artikel zullen we je helpen met het gehele proces, zodat je muren straks alles behalve saai zullen zijn!

Een lijst, of meerdere lijsten?

Het lijkt misschien makkelijk om een grote fotolijst uit te kiezen. Zo hoef je maar één foto uit te kiezen, en is je muur snel gevuld. Toch is dit niet altijd de perfecte oplossing. Een zo’n foto kan namelijk nogal eentonig aanvoelen, en voegt niet altijd veel toe aan de ruimte. Overweeg dus vooral om meerdere kleine fotolijsten op te hangen. Zo kun je gemakkelijk meerdere foto’s tentoonstellen, en schep je meer kleur en vrolijkheid in de ruimte. Zo kun je ook nog eens variëren wat betreft soorten fotolijst. Kies bijvoorbeeld voor een houten lijst in combinatie met een kunststoffen lijst.

Heb je alles op een rijtje?

Speel vooral met hoe je de lijsten bevestigt aan je muur. Natuurlijk kun je al je lijsten in een rijtje ophangen. Dit oogt zeer modern en opgeruimd, maar kan wel iets saai voor aan je muur zijn. Overweeg dus vooral om je lijsten in een ander patroon op te hangen. Een collage effect oogt zeer speels, en brengt leven in iedere ruimte. Natuurlijk hoeven niet alle foto’s aan de muur te komen. Plaats bijvoorbeeld enkele foto’s in staande fotolijsten en verspreid ze over de ruimte. Zo kun je overal genieten van je favoriete kiekjes!