Ga je je woning schoonmaken? Hou met deze dingen rekening

tweedehands design meubels

Het schoonmaken van een woning kan soms een hele klus zijn, naast het schoonmaken van de meubles is het namelijk ook goed om regelmatig het plafond en de muren schoon te maken. Een wandkapstok kan soms in de weg zitten bij het schoonmaken van de muren. Dit is iets om van te voren al rekening mee te houden want wanneer je een Design wandkapstok hebt wil je uiteraard niet dat deze beschadigd bij het schoonmaken van de woning. Hetzelfde geldt voor Plafond kapstok, het plafond is in de meeste gevallen al niet de makkelijkste plek om schoon te maken en dan kan deze kapstok nog voor een extra uitdaging zorgen. 

Het schoonmaken van het plafond

Het schoonmaken van het plafond is vaak niet het makkelijkste klusje maar het is wel goed om dit toch regelmatig te doen. Wanneer het plafond niet heel erg vies is kun je dit makkelijk reinigen met een spons met beetje warm water en soda. Wanneer er wel meer vuil aanwezig is kun je hiervoor in sommige gevallen ook allesreiniger gebruiken. Mocht het zo zijn dat je een Plafond kapstok hebt hangen is het echter wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Niet alle materialen kunnen namelijk worden schoongemaakt met dezelfde reinigingsproducten. Wanneer je een Plafond kapstok hebt van RVS dan is het in ieder geval geen probleem wanneer hier water op komt. 

Het schoonmaken van de muren 

Er zijn verschillende reinigingsproducten die je kunt gebruiken voor het reinigen van de muren. Dit is ook grotendeels afhankelijk van de ernst van de viezigheid die aanwezig is en het materiaal van de muren die gereinigd moeten worden. Net als bij het plafond is het wel weer van belang dat je hierbij oplet dat je de Design wandkapstok niet beschadigd. Wanneer de Design wandkapstok niet hoeft worden schoongemaakt kun je hier het beste zoveel mogelijk omheen proberen schoon te maken. Dit kan echter soms lastig zijn en dus is het handig als het een RVS kapstok is die tegen water kan.