Je garagedeur in topconditie houden

Veel mensen plegen vrijwel nooit onderhoud en hun garagedeur. Daardoor kan de deur sneller minder mooi worden en kan de levensduur worden verkort. Daarom is het goed om zo nu en dan wat onderhoud aan garagedeuren te plegen. Wil je weten wat je zoal kunt doen? Lees dan dit artikel.

Reinig het deurblad regelmatig

De lak van het deurblad van een garagedeur is op zich prima bestand tegen de weersomstandigheden. Echter, vervuiling zoals bijvoorbeeld vogelpoep moet je er niet te lang op laten zitten. De laklaag kan namelijk worden aangetast door de vogelpoep, het effect is vergelijkbaar als dat bij je autolak. Als je de poep te lang laten zitten, dan kan de lak ligt verkleuren waardoor je als het ware een verkleurde kring op het deurblad zult zien. Verwijder vogelpoep daarom zo snel mogelijk. Het reinigen van het deurblad moet je overigens niet met agressieve schoonmaakmiddelen doen, maar bijvoorbeeld met groene zeep of een ander schoonmaakmiddel dat geen agressieve bestandsdelen bevat.

Houten-garagedeuren

Garagedeur onderdelen vervangen

Een ander belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat de garagedeur goed blijft functioneren, is door ervoor te zorgen dat de onderdelen waarmee de deur functioneert in goede conditie blijven. Het onderhoud kan variëren van het smeren van onderdelen tot het vervangen van versleten garagedeur onderdelen. Wanneer je niet weet hoe je de onderdelen moet vervangen of onderhouden, schakel dan altijd een geschoolde monteur in om het werk voor je uit te laten voeren. Er kunnen namelijk gevaarlijke situaties ontstaan als je niet weet hoe je de onderdelen veilig kunt vervangen.

Garagedeuren en servicecontracten

Garagedeuren gaat over het algemeen vele jaren mee en als je zo nu en dan een onderdeel wat versleten is vervangt, kun je de levensduur flink oprekken. Het is daarom het overwegen waard om een onderhoudscontract bij een garagedeur specialist af te sluiten, bijvoorbeeld bij een speciaalzaak uit Moordrecht. Zo weet je immers dat er tijdig onderhoud aan de deur wordt gepleegd en dat je daardoor de deur in principe veilig kunt blijven gebruiken. Het is wel aan te raden om voor een servicecontract bij meerdere leveranciers een offerte aan te vragen. De prijzen kunnen namelijk behoorlijk uiteen lopen. Zorg dus dat je niet onnodig veel geld betaald en je even de tijd neemt om naar een goed onderhoudscontract tegen een redelijke prijs te zoeken.