Geef je wc een makeover

Betonstuc kun je voor allerlei doelen kopen, dus in die zin zijn er allerlei soorten betonstuc te koop. Zoal sier betonstuc muur, betonstuc vloer, maar ook betonstuc wc. Betonstuc wc, bestaat dat? Ja, dat bestaat, zelfs al klinkt dat misschien te mooi om waar te zijn. Veel mensen denken namelijk dat een wc een te klein voorwerp is om te kunnen stucen, maar dat is niet zo. Daarnaast zijn mensen vaak bang dat een wc te ingewikkelde vormen heeft om goed gestuct te worden, maar ook dit is een misconceptie.

Prioriteiten

Je kan betonstuc wc namelijk niet voor niets kopen: een wc is daadwerkelijk iets wat je kan stucen als je dat graag wil. Het voordeel is ook dat het niet al te ingewikkeld is, dus het is iets wat je ook zelf zou kunnen doen als je daar de tijd en de middelen voor hebt. Die tijd kan je maken en die middelen kan je aanschaffen, dus eigenlijk kan iedereen het zelf. De vraag is alleen of je dat ook zelf wil doen. Het aanbrengen van beton cire of metal stuc is goed zelf te doen.

Verantwoordelijkheid

Er zijn namelijk allerlei redenen te bedenken waarom je het niet zou willen: je moet helemaal opzoeken hoe het precies moet, hoe de lagen werken, hoe lang je het moet laten inwerken en moet laten drogen voordat een andere laag erop kan. Beton stuccen duurt vaak wel lang, omdat je dus rekening moet houden met droogtijden. Wat veel mensen hier óók aan tegen staat, is het feit dat je zelf eindverantwoordelijke bent wanneer het mis gaat. Als je een foutje maakt, is er niemand anders als schuldige aan te wijzen behalve jijzelf. Je hebt dan al snel het gevoel dat je tijd hebt verknoeid, want je bent dan uren bezig geweest met iets wat je niet eens succesvol hebt voltooid. Probeer dat nog maar eens toe te geven aan degene die het voor je in orde komt maken.