Gietvloer: hygiënisch en ideaal voor mensen met allergieën of huisdieren

Als jij last hebt van allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt of stuifmeel, dan is een gietvloer een uitstekende manier om de symptomen te verlichten. Een gietvloer wordt namelijk gegoten en is naadloos en glad. Daardoor is het erg gemakkelijk schoon te houden en krijgen vlooien, huisstofmijt, haren en andere deeltjes in de lucht geen kans om zich in de vloer te vestigen en daar problemen te veroorzaken. Het is niet voor niets dat je gietvloeren veel in ziekenhuizen, laboratoria, klinieken, praktijken en steriele ruimtes tegenkomt. Eén van de meest positieve kenmerken van de gietvloer is dat deze hygiënisch is en dat is natuurlijk voor iedereen een groot voordeel.

Een gietvloer is gemakkelijk schoon te houden

Als je huisdieren hebt, dan heb je veel haren in huis. Vallen deze op vloerbedekking, dan zie je ze niet en zijn ze lastig te verwijderen. Er zijn dan vaak ook meer haren aanwezig dan je denkt en dat is voor mensen met allergieën voor katten of honden erg vervelend. Hetzelfde geldt voor stuifmeel, huisstofmijt en andere deeltjes in de lucht. Deze vestigen zich in je vloerbedekking en zijn daar nauwelijks te verwijderen. Een gietvloer is hypoallergeen, wat betekent dat de kans dat het allergische reacties opwekt kleiner is. De haren, insecten en deeltjes veeg je gemakkelijk op, omdat deze zich nergens aan kunnen hechten. Mensen met allergieën merken dat direct en krijgen rust.

Gietvloeren onderhouden

Mensen met een allergie voor huisstofmijt weten als geen ander hoe vaak ze bepaalde voorwerpen moeten schoonmaken, zoals de matras, het beddengoed, de bank en het tapijt. Zoals boven al uitgelegd is het gemakkelijk om gietvloeren schoon te houden en het goede nieuws is dat deze ook onderhoudsarm is. Het is verstandig om de vloer regelmatig te stofzuigen of te vegen en indien nodig te dweilen. Ander onderhoud is overbodig en je hoeft gietvloeren bijvoorbeeld niet te schuren, in de was te zetten of te lakken. Als er vloeistof op gemorst wordt, kan je dat gemakkelijk verwijderen met een doekje. De meeste gietvloeren worden niet aangetast door zuren en verkleuren niet. Zorg je goed voor je gietvloer, dan kan deze gemakkelijk vijftig jaar meegaan.

Andere voordelen

Kiezen voor een gietvloer brengt ook een aantal andere voordelen met zich mee. Zo zijn ze te krijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen en dat maakt ze passend in elk interieur. Of je nu voor een RAL kleur, een betonlook of een aarde- of steen tint kiest, het is allemaal beschikbaar. Het uiterlijk van een gietvloer is strak en egaal, omdat er geen sprake is van onderbrekingen en naden. Gietvloeren zijn duurzaam en sterk en beschadigen nauwelijks. Je kunt ze over je huidige vloerbedekking aanbrengen en ze zijn dun, dus je vloer verhoogt dan nauwelijks. En als je van plan bent om ook vloerverwarming aan te laten leggen, dan kunnen gietvloeren daar vaak probleemloos mee worden gecombineerd.