Handige cv-ketel tips voor in huis

De cv-ketel wordt vaak gezien als een van de meest essentiële elementen binnen uw woning. Vanuit de cv-ketel wordt het water voor de radiatoren in huis verwarmd, wordt gezorgd voor warm water tijdens het douchen of bij de afwas, enzovoorts. Reden genoeg om de cv-ketel goed te onderhouden! Veel consumenten vergeten het onderhoud aan de cv-ketel, omdat deze vaak op een enigszins verstopte plek in de woning zit. Dit kan storingen tot gevolg hebben, volgens een loodgieter uit Utrecht. Deze loodgieter benadrukt dat het regelmatig laten uitvoeren van cv-ketel onderhoud essentieel is om storingen te voorkomen. Zo komt u er op een koude herfst- of winteravond niet koud bij te zitten!

 

Eens per jaar cv-ketel onderhoud uitvoeren

De loodgieter raadt woningbezitters aan om zeker eens per jaar of eens per twee jaar, afhankelijk van de leeftijd van een cv-ketel, cv-ketel onderhoud uit te laten voeren. Tijdens het uitvoeren van cv-ketel onderhoud loopt een cv-ketelmonteur de volledige cv-ketel na op beginnende slijtage of defecte onderdelen. Op het moment dat de monteur versleten onderdelen aantreft, zal de monteur direct zorgen voor een passende oplossing. Vaak is het vervangen van de versleten onderdelen voldoende om storingen te verhelpen. Naast het vervangen van versleten onderdelen zal een monteur ook zorgen voor het verwijderen van stofhopen in de cv-ketel.

 

Overstappen naar een andere cv-ketel

Wanneer u momenteel nog gebruik maakt van een combinatie tussen een losse cv-ketel en losse boiler, kan het raadzaam zijn om over te stappen naar een combiketel. Met een combiketel bespaart niet alleen op de kosten voor het onderhoud van deze apparaten, ook is een combiketel veel milieuvriendelijker. Zo bespaart u jaarlijks op de energiekosten voor het opwarmen van uw woning. Een loodgieter kan u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden die u heeft bij de aanschaf van een combiketel.