Het duurste huis in de wereld

Je hebt luxe huizen met een mooie beton cire vloer met chalk paint of  betonlook verf en je hebt mooie huizen die meer dan een biljoen waard zijn. Geld zoveel, is moeilijk om te bevatten. Maar mensen geven ontzettend veel geld uit aan waar ze wonen. Het is uiteraard ook een statussymbool om mee te pronken. Het rijkste huis op aarde is dan ook het koninklijke paleis van Engeland, het beruchte buckingham palace. En wat is meer een status symbool dan dat? Niet alleen van de buitenkant maar ook van de binnenkant kun je het mooi maken. Sommige kiezen ervoor om beide te doen en als je een van de rijkste mannen op aarde bent dan kun je dat ook. Kijk met ons mee naar een van de duurste huizen op de hele wereld gemaakt voor een van de rijkste mannen op de wereld. 

Heel groot

We aanschouwen zijn huis die 400.000 vierkante meter is en staat op een van ’s werelds duurste adressen. Er zijn luxe huizen en dan is er Antilia – het Mumbai-huis van zakenmagnaat Mukesh Ambani, voorzitter van Reliance Industries. Het huis is geïnspireerd door het mythische Atlantische eiland. Mukesh Ambani’s huis, gelegen in Altamount Road in Zuid-Mumbai is geschat op ’s werelds op één na duurste eigendom. Alleen Buckigham Palace is duurder. Het high-end herenhuis kost geschat, $ 1-2 miljard.De eigenaar is de rijkste van man heel Azië, daar krijg je wat voor. 

Duurste adres

Het 400.000 vierkante meter grote gebouw bevindt zich op een van ’s werelds duurste adressen: Altamount Road in Zuid-Mumbai. Antilia van Mukesh Ambani is ontworpen door de in Chicago gevestigde architecten Perkins en Will, waarbij het in Australië gevestigde bouwbedrijf Leighton Holdings de leiding heeft over de bouw. Het gebouw heeft 27 verdiepingen, vol met extra hoge plafonds. Elke verdieping is even hoog als een gemiddeld gebouw met twee verdiepingen. Antilia kan zelfs een aardbeving van 8 op de schaal van Richter overleven. Het is dus niet zomaar een ontwerp, maar echt een meesterwerk van een gebouw. 

Ontwerp en extra’s

Het architectonische ontwerp van Antilia is gevormd in de trant van de lotus en de zon. De bovenste zes verdiepingen van het gebouw zijn gereserveerd als privé-woonruimte over een gehele verdieping. Het huis van Mukesh Ambani wordt geleverd met een megatempel, een groot aantal gasten suites, een salon, een ijssalon en een privé bioscoop voor 50 personen. Mukesh Ambani heeft een enorme behoefte aan snelheid. Het is dan ook geen wonder dat Antilia zes speciale verdiepingen heeft voor auto’s, waaronder zijn Rs 5 crore Maybach. In feite biedt de garage plaats aan 168 auto’s. Het gebouw in het zuiden van Mumbai heeft een speciaal autoservicestation op de zevende verdieping. Antilia heeft ook 9 hogesnelheids liften, elk toegewezen aan verschillende verdiepingen.De warme en benauwde zomer in Mumbai is voor sommigen even wennen. Maar voor de Mukesh Ambani en zijn familie is er een sneeuwkamer om hen te helpen tegen die hitte. De muren van deze speciale kamer in het landhuis spuwen kunstmatige sneeuwvlokken uit. Je kan het niet gekker verzinnen, maar dit is dus een luxe huis.