Het gebruik van bestrating voor een kindvriendelijke tuin: veilig en leuk

Kindvriendelijke tuin

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om je tuin kindvriendelijk te maken. Bestrating van de Bestratingsmarkt kan hierbij een grote rol spelen. Met behulp van bestrating kun je een veilige en leuke omgeving creëren voor je kinderen om in te spelen. In dit artikel delen we enkele tips over hoe je bestrating kunt gebruiken voor een kindvriendelijke tuin.

Leg een pad aan

Een pad van bestrating kan ervoor zorgen dat je kinderen veilig door de tuin kunnen lopen en spelen. Kies voor een stevige ondergrond, bijvoorbeeld van beton of natuursteen, zodat het pad niet snel beschadigd raakt door het spelen van kinderen.

Maak een speelplek

Een speelplek van bestrating is veilig en leuk voor kinderen. Leg bijvoorbeeld een terras aan met zachte speeltegels of gebruik rubberen tegels onder een speeltoestel. Zo voorkom je dat kinderen zich bezeren als ze vallen.

Gebruik klinkers

Klinkers zijn ideaal voor een kindvriendelijke tuin. Ze zijn duurzaam en kunnen goed tegen een stootje. Kies voor klinkers in verschillende kleuren voor een speels effect en leg ze bijvoorbeeld in een mooi patroon.

Maak een afgesloten ruimte

Als je kinderen hebt, is het fijn om een afgesloten ruimte te hebben waar ze veilig kunnen spelen. Gebruik bijvoorbeeld lage muren van klinkers of een haag om een afgesloten ruimte te creëren.

Kies voor een antislip oppervlak

Een antislip oppervlak is belangrijk om te voorkomen dat kinderen uitglijden op de bestrating. Kies bijvoorbeeld voor tegels met een reliëf of gebruik rubberen tegels voor een veilig en antislip oppervlak.