Hoe creëer je een lichter huis?

Donkere kamers zijn niet fijn om in te leven. Ze ogen klein en ze voelen ongezellig aan. Een te donkere kamer kan zelfs een depressief effect op je hebben. Heb je een donkere ruimte in huis? Dan is het niet direct een reden tot paniek. Je kunt namelijk eenvoudig met de onderstaande tips de donkere ruimte omtoveren tot een lichte ruimte. Lees snel verder!

Tip 1: Basis

De eerste tip voor een lichte ruimte is om te beginnen bij de basis. De basis bestaat uit de vloer en uit de kleuren op de muur. Zijn deze kleuren donker? Dan is dat het eerste dat je moet aanpakken. Zorg ervoor dat de muren een lichte kleur krijgen en dat de vloer een lichtere tint krijgt. Dit laatste kun je doen door er een nieuwe vloer van Vloerloods in te leggen. Succes gegarandeerd!

Tip 2: Meubels

De tweede tip is om eens goed naar je meubels te kijken. Heb je donkere meubels? Dan voelt de ruimte ook direct donker en niet fijn aan. Koop daarom snel een nieuwe set meubels. Het is niet erg om een donker meubel in huis te hebben, maar zorg ervoor dat niet alle meubels in de ruimte donker zijn. Zorg er in ieder geval voor dat de eyecatchers van je interieur een lichte kleur hebben. Hierdoor zal de ruimte direct lichter worden.

Tip 3: Ramen

Een ander manier om meer licht in huis te krijgen is door meer ramen in je huis te plaatsen. Hierdoor heb je van nature al meer licht in huis en maak je dus op de beste manier meer licht in huis!