Hoe de juiste kantoorinrichting bijdraagt aan een goede workflow

Het inrichten van een kantoor is niet zomaar even iets. Je moet immers rekening houden met interieurstijlen, budgetten en natuurlijk ook functionaliteiten. Daarnaast wordt ook de ergonomie steeds belangrijker. Het is van belang dat mensen die een zittend beroep uitoefenen goed en ergonomisch kunnen werken. Sta jij op het punt om jouw kantoor opnieuw in te richten? Schaf dan allereerst ergonomische kantoormeubelen aan. Waarom? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Ergonomisch werken

Ergonomisch kunnen werken is belangrijk voor zowel werknemers als werkgevers. Met de juiste kantoorinrichting zullen werknemers namelijk een stuk productiever en efficiënter te werk gaan. Een goede ergonomische bureaustoel geeft ondersteuning aan de rug en kan precies worden afgesteld op de juiste werkhoogte. Dit zorgt ervoor dat de kans op fysieke klachten zoals rugklachten, nekpijn of hoofdpijn een stuk kleiner wordt. Ook kan het ziekteverzuim hierdoor dalen en dat is weer gunstig voor de werkgever. Alles bij elkaar zorgt een ergonomische werkplek met de juiste kantoormeubelen voor meer werkplezier!

Zit/sta plekken 

Op kantoor krijg je al snel te maken met flexibele werkplekken. Dat de nieuwe bureaustoelen en bureaus verstelbaar zijn is in dat geval erg handig. Iedere werknemer kan het werk op verschillende plekken uitvoeren en de plek geheel naar wens aanpassen. Een verstelbare stoel heeft als kenmerk dat de stoel zowel hoger als lager kan worden gezet en dat de rug- en armleuning verstelbaar is. Zo biedt een goede ergonomische bureaustoel de onderrug voldoende ondersteuning en wordt de rug in het geheel ontlast. Hetzelfde geldt voor een zit-sta verstelbaar bureau van bijvoorbeeld Kleinlugtenbeld kantoormeubels waarmee werknemers afwisselend zittend en staand kunnen werken. Een juiste balans tussen zitten en staan laat werknemers echt actiever werken.

Een inspirerende omgeving 

Bij het aanschaffen van kantoormeubelen gaat het niet alleen om ergonomie, het draait natuurlijk ook om sfeer in een kantoor en of medewerkers prettig kunnen werken. In een inspirerende werkplek presteer je beter, voel je je gelukkiger en ben je vaak ook nog eens creatiever. Heb je een groot pand met veel open ruimtes? Denk dan ook eens aan het plaatsen van akoestische panelen of akoestische plantenbakken. Deze dempen het geluid en rumoer van collega’s die overleggen waardoor er weinig tot geen overlast is van geluid. Daarnaast zorgen de akoestische plantenbakken ook voor wat groen en sfeer in de omgeving. Dat stimuleert ook weer de arbeidsproductiviteit. Jij blij én jouw medewerkers blij!