Hoe maak je van je kantoorruimte een huiselijke plek?

Jouw kantoorruimte zou een multifunctionele plek moeten zijn. Een plek waar je (potentiële) klanten kan ontvangen, maar ook waar je je eigen productieve uurtjes door kunt brengen en elke dag een stap verder komt. En waar je kan bouwen aan het succes van je bedrijf. Wil jij elke dag je doelen behalen en je je kantoor als je tweede huis zien? Lees deze blogpost en je komt erachter hoe jij een huiselijke sfeer kan aanbrengen in jouw kantoor.

Sfeerverlichting

Elke ruimte wordt direct huiselijker door het aanbrengen van sfeerverlichting. Een voorbeeld hiervan is een zoutlamp, een snoer van lichtjes of een ledlamp waar je de kleuren van kunt aanpassen. Dit kom je ook vaak tegen in een woon- of slaapkamer. Goede verlichting is ook essentieel 

Tastbare herinneringen

Foto’s van je dierbaren op vakantie, fotoshoots of een prachtig plaatje van de natuur. Het zorgt gelijk voor een huiselijk gevoel in een ruimte en hiermee laat je ook een stukje van jezelf zien. Kies voor één kleur lijstjes voor een mooi geheel. 

Kunst

Pareltjes van schilderijen kun je bij de tweedehands winkel vinden, als je goed zoekt. Een mooi kunstwerk zegt ook iets over jou als persoon en de smaak. En het is natuurlijk een ontzettende sfeermaker, wat misschien nog wel het belangrijkst is. Maar welk schilderij ga je voor? Welke stemming wil je uitdragen in je kantoorruimte? Allemaal vragen om over na te denken bij de inrichting van deze ruimte. 

Warme voeten

Een vloerkleed kan gelijk een hele ruimte opfleuren. Warm, comfortabel en sfeervol zijn de woorden die erbij passen. Je kunt kiezen welke kleur en vorm het beste bij je ruimte passen. Een donker kleed op een lichte kleur laminaat en om in een donkere ruimte wat licht aan te brengen een beige of wit vloerkleed. Ook kun je nog kiezen of je voor een rond vloerkleed kiest of een vierkante. Een rond vloerkleed past mooi een vierkante ruimte en geeft een speelse uitstraling. Patroontjes erin of een kleur? alles is mogelijk. Ook de functie die het kleed uiteindelijk gaat vervullen is goed om rekening mee te houden. 

Thuis loop je toch ook het liefst op je sokken over de zachte vloerbedekking? 

Tipje: Neem eens een kijkje bij de lokale groothandel voor bijvoorbeeld lampen, decoratie of lijsten. Koop ook je kantoorartikelen bij een groothandel in, je zal zien dat je een stuk goedkoper uit bent.