Hoe onderhoud je een eiken boomstamtafel?

eiken boomstamtafel

Een solide eiken design is een simpel en tijdloos stuk meubilair waarvan elk huis, mits er goed voor gezorgd wordt, tientallen jaren mee kan gaan, zonder dat het er versleten en gebruikt uitziet. Als je een unieke eiken boomstamtafel heb aangeschaft, vergeet dan niet onderzoek te doen naar het schoonmaken en verzorgen van je unieke product. In dit artikel is te lezen hoe je de eiken boomstamtafel decennia lang mooi kan houden met de juiste onderhoud en producten.

eiken boomstamtafel

tips voor het mooi houden van het hout

Het is belangrijk om te onthouden dat hout zal zwellen en krimpen dankzij de lucht die rondom ons circuleert. Hoewel de lucht altijd verandert zal het hout zichzelf ook altijd weer herstellen. Toch kan dit de karakteristieken van het hout blijvend beschadigen. Om ervoor te zorgen dat uw massief eiken meubelen lang meegaan is het aan te raden de volgende tips te overwegen:

-Plaats je eiken tafel niet bij radiatoren, de openhaard en andere verwarmende pijpen en leidingen.

-Zet je tafel niet in het directe zonlicht of zorg ervoor dat rolgordijnen het directe zonlicht ervan weerhoudt om je tafel te verkleuren.

-Overweeg een luchtbevochtiger aan te schaffen om de luchtvochtigheid in je huis te reguleren. In de zomer kun je denken aan een airconditioner.

-Plaats vilt onder de tafelpoten.

-Gebruik geen nagellak remover of andere alcoholhoudende producten bij of op de tafel.

-Vraag je winkelier naar een door de fabrikant geleverde finish die vocht en andere schade aan het hout voorkomt.

Welke middelen kun je gebruiken?

Een andere fantastische manier om voor je meubel te zorgen is door het in speciale beschermende meubelwas te zetten. Om je meubel in goede conditie te houden is het aan te raden om je tafel elke 6 maanden in de was te zetten. Dit lijkt misschien veel moeite maar het is het waard om je meubel zo te verzorgen. Het houdt de waarde van je product hoog en je meubel blijft er fris uitzien. Wax beschermt de nerf en maakt het hout scheurvast. Het is een goed idee om de wax eerst op een klein stukje van je meubel te testen. Microvezeldoekjes en afwasmiddel zijn de andere producten die goed kunt gebruiken bij het schoonmaken van je eiken meubel.