Home office decor: ideeën om in jouw ruimte toe te passen

Het thuiskantoor is een van de ruimten die steeds meer aandacht krijgt in de huizen. Een rustige, comfortabele, goed verlichte en geschikte plaats om te werken en te studeren is immers een groot voordeel in ons dagelijks leven.

Met enige zorg voor het comfort, de organisatie en de ergonomie van de omgeving wordt jouw thuiskantoor de perfecte plaats om jouw creativiteit aan het werk te zetten, te tekenen, te componeren, te studeren en al jouw functies op een lichte en praktische manier te vervullen.

De belangrijkste punten van zorg bij de oprichting van een nieuw kantoor moeten zijn:

1. verlichting

Licht is een van de belangrijkste punten van een goed thuiskantoor, dus hoe meer natuurlijk licht hoe beter. Kies een kamer met een groot raam of zelfs een balkon (indien beschikbaar) om de ruimte altijd geventileerd te houden.

2. Stoel keuze

De stoel is een item dat niet mag ontbreken in het project van een nieuw kantoor. Kies een model dat ergonomisch is en waarvan de hoogte kan worden aangepast, zodat jouw kolom rechtop staat, jouw armen kunnen worden ondersteund en jouw hoofd zich op voldoende hoogte van het scherm bevindt.

3. Keuze van tafel

Kies een tafel waarop de muis en het toetsenbord zich op dezelfde hoogte bevinden en de monitor op voldoende afstand staat. Een andere tip voor het beeldscherm is om het onder onze horizontale gezichtslijn te laten, zodat je jouw hoofd niet hoeft te kantelen om te werken.

Bij het inrichten van een nieuw kantoor kunnen de inrichting en het comfort van het meubilair dus bijdragen tot vruchtbaardere en productievere werkuren, zodat u de nodige stimulans en concentratie krijgt om thuis te werken.

4. Bestanden en mappen

Houd documentatie georganiseerd en gemakkelijk te vinden. Zaken als hangmappen en georganiseerde mappen helpen veel bij het versnellen van de uitvoering en ook bij het houden van een schonere omgeving.

De opstelling van deze voorwerpen moet zodanig zijn dat zij in de gekozen decoratie passen en toch gemakkelijk kunnen worden verplaatst voor raadpleging wanneer dat nodig is.