Hout klover

Tips voor het kopen en gebruiken van een hout klover

Een hout klover is in feite een klein apparaat of machine die voornamelijk wordt gebruikt voor het kloven van hout van hardhout- of zachthoutstammen die voorgezaagd zijn in parallelle stroken, meestal met de hand of op een geautomatiseerde zaagtafel. De houtklovermachine snijdt de stam op de vereiste lengtes en plaatst ze op een maaidek of in een speciaal ontworpen goot, en gebruikt vervolgens hydraulische druk of motorkracht om de stammen verder te scheiden. Deze scheiding kan verder worden aangepast door handmatige drukregeling, wat resulteert in het toevoegen of verwijderen van gespleten stukken, afhankelijk van de gewenste splitsing.

Verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u een houtklover koopt, waaronder de juiste installatieprocedures. Veel mensen maken de fout om een ​​tuinschaar te gebruiken om boomstammen te zagen en vervolgens het snijmes in een emmer hydraulische olie te steken, wat er vaak toe leidt dat de messen oververhit raken en onbruikbaar worden. Het wordt daarom aanbevolen dat u onderdelen voor de hout klover koopt die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met houtsnijders. De volgende stap is het bepalen van de diameter van de frezen die u gaat gebruiken. De houtklover moet zijn uitgerust met een transmissie met variabele snelheid en een maaidek met een diameter van ten minste tien inch.

Houtblokken van zowel lichte als zware tonnage

De houtklover moet ook houtblokken van zowel lichte als zware tonnage kunnen verwerken. Dit omvat zowel zachthout als hardhout. U moet ervoor zorgen dat uw hout klover zowel zacht- als hardhout aankan. Bij sommige modellen hout klovers kunt u de verbrandingssnelheid regelen, wat vooral handig is als u vaak hout klieft. Het model dat u koopt, moet ook een gasontsteker of een soort gasbrander bevatten om het gas volledig te kunnen ontsteken. Een elektrische hout klover klieft eenvoudig hout en stammen door elektrische impulsen. In de meeste gevallen moet u een elektrisch model aanschaffen, omdat ze meestal op propaangas werken en veel duurder kunnen zijn dan hun neven op gas.