Inspiratie voor je schilderwerken

inspiratie voor je schilderwerken

Wil je graag de kleuren in of buitenshuis veranderen of aanpassen? Kies er dan voor een schilder in te schakelen. Wanneer je niet weet wat je precies wil laten schilderen, of je bent benieuwd naar mogelijke schilder trends, dan ben je hier op het juiste adres. 

4 Schilder Trends

Wanneer je schilderwerk wil laten uitvoeren kan dit aan het begin vooral gaan om verandering, en niet om een specifiek idee. In deze gevallen kan het handig zijn om te kijken naar verschillende inspiratie voor je schilderwerken. Zoals bijvoorbeeld…

  • Groen moet je doen: Haal de natuur naar binnen met donkergroene verf. Deze kleur past perfect bij zowel lichte als donkere meubels en kan leuk gecombineerd worden met planten en bloemen. 
  • Kleurvlakken: Door gebruik te maken van kleurvlakken kun je een speels effect creëren en een unieke sfeer maken. Je kunt deze vlakken ook gebruiken als achtergrond voor posters, foto’s of zelfs voor de tv. 
  • Pastelkleuren: Pastel is ontzettend hip, en zorgt voor veel licht in huis. Doordat het vooral zachte kleuren zijn, creëert het rust. Je kunt veel pastelkleuren ook leuk combineren met andere kleuren. 
  • Schilder niet alleen de muren: vaak is het makkelijk om te gaan voor de veilige route, maar je kunt er ook voor kiezen iets volledig anders te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de radiatoren, meubels en zelfs een koelkast laten schilderen!
inspiratie voor je schilderwerken

Meest voorkomende schilderwerken

Je kunt op verschillende manieren schilderen. Maar, de bekendste en meest voorkomende schilderwerken blijven toch spuitwerk en natuurlijk het traditionele schilderen. Spuitwerk is niet alleen voor auto’s. Het is ook handig voor het interieur of een project met een industriële uitstraling. Spuitwerk is veel sneller dan schilderwerk en geeft op een glad oppervlak een beter resultaat met minder verf. Schilderen aan de andere kant zorgt voor een fijne sfeer in huis, maar het is belangrijk om het schilderwerk goed te onderhouden. Gebarsten verf maakt je huis snel slordig. Meestal moet je het schilderwerk om de 5 à 7 jaar vernieuwen of bijwerken.