Keuze maken: soorten raamdecoratie

Raamdecoratie uitkiezen kan nogal voor hoofdpijn zorgen, omdat je rekening moet houdenmet veel zaken. Is het stijlvol genoeg, past het bij het interieur en de ruimte of zijn ze wel praktisch? Lees verder hoe je raamdecoratie kunt uitkiezen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer om meerdere redenen. Ten eerste heb je geen geluidsoverlast, bijvoorbeeld vergeleken met lamellen die heen en weer kunnen klapperen. Daarnaast heb je ook geen last van licht dat doorkomt zoals het weleens kan voorkomen met gordijnen of lamellen ook. Zo behoudt je je nachtrust en heb je ook nog eens leuke raamdecoratie!

Jaloezieën

Jaloezieën, vooral houten jaloezieen , zijn een soort raamdecoratie die niet te missen zijn. Deze creeëren namelijk een sfeer in de ruimte doordat er zonlicht doorheen kan schijnen en geven het interieur ook nog eens een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast zijn ze ook handig in gebruik. Jaloezieën werken in principe op dezelfde manier als rolgordijnen met als voordeel dat deze niet gauw vies kunnen worden, zoals bijvoorbeeld met gordijnen. Dit scheelt je een wasbeurt! Je kunt jaloezieën gemakkelijk afstoffen waardoor je lekker je tijd bespaart.

Overigens heb je ook verschillende soorten jaloezieën beschikbaar. Hiervoor is 123jaloezie zeker een goede optie en ook nog eens een aanrader.

Gordijnen

Uiteraard heb je ook de klassieke, stiffen gordijnen. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten kleuren en materialen. Zo heb je ook nog eens gordijnen voor in de zomer en in de winter bijvoorbeeld. Ideaal als je een klassieke, maar ook gezellige look in de ruimte wilt. Een tip hiervoor zou zijn om niet al te lichte gordijnen te nemen, maar kleuren zoals grijs of een kleur dat net iets donkerder is dan beige.

Installatie

Heb je uiteindelijk een goede en geschikte raamdecoratie kunnen vinden? Dan is het tijd voor de installatie. Het wordt zeker afgeraden om het niet zelf te proberen, vooral niet als je onhandig bent. Een expert op dit gebied kan het netjes voor je monteren, maar ook nog eens afwerken.