Kleine reparatieklussen in en om het huis

klussen

Er gaat altijd wel eens iets kapot in huis. Het is dan belangrijk om jezelf af te vragen of je het zelf kunt maken of dat je er een specialist bij moet halen. De afweging is dus een kwestie van kunnen, tijd en geld. Kun jij een bepaalde reparatie uitvoeren? Hoeveel tijd zou jou dat kosten? Heb je die tijd er voor over? Hoeveel gaat een bepaalde reparatie jou kosten als je de reparatie zelf uitvoert? Kan een specialist de reparatie goedkoper uitvoeren? Of betaal je iets meer, maar weet je wel dat het goed gerepareerd wordt.

Grote schade melden

Sommige schade kun je zelf niet repareren. Het kan zijn dat jouw huis door bevingen ernstige schade heeft opgelopen. Het kan zijn dat de fundering is verplaatst. Ook kan het zijn dat er scheuren in de muren zijn gekomen. Als deze schade ontstaan is door bevingen, dan doet u er goed aan om deze schade te melden bij Schade door Mijnbouw.

Tuinhekje

Het kan zijn dat er een scharnier van je tuinhekje kapot is gegaan. Het scharnier kan los zijn geraakt of heel erg piepen. Als het scharnier piept dan is het belangrijk om het weer soepel te maken. Dit kun je doen door het in te sprayen met vet spul. Als het scharnier kapot is, kan het zijn dat je een bepaald onderdeel van het scharnier gemakkelijk kunt vervangen. In sommige gevallen is het beter om het gehele scharnier te vervangen voor een nieuw scharnier.

Tafels

Tafels gaan vaak heel lang mee. Kleine salontafels kunnen na verloop van tijd toe zijn aan een nieuwe glasplaat. Het glas kan namelijk barsten of oneffenheden tonen. Het is het slimst om onderzetters te gebruiken op een salontafel. Ook kan het zijn dat een poot kapot gaat om wat voor reden dan ook, het is dan slim om een meubelmaker erbij te halen. Alleen als je zelf heel handig bent, is dit een klus die je zelf zou kunnen uitvoeren.

Lamp

Het kan zijn dat je lamp stuk gaat, vaak ligt het dan aan de schakelaar. Het is dan het slimst om de schakelaar te vervangen.