Koop de perfecte bar voor thuis of in uw horeca onderneming

De perfecte bar kopen kan een flinke onderneming zijn. Door de facetten die komen kijken het een bar kopen, kan het nog wel eens lastig om de juiste keuze te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de juiste afmetingen, de stijl, de kleur en de samenstelling met bijvoorbeeld verlichting en barkrukken. In dit artikel wordt u langs al deze punten genomen om een kijkje te kunnen geven in alle mogelijkheden en wat belangrijk is om op te letten.

Meten is weten

Het klinkt als een enorme open deur, meten is weten. Maar niets is minder waar. Zo moet de bar niet alleen passen in uw ruimte, maar er moet ook voldoende bewegingsruimte om de bar heen zijn. Zo moet uw barpersoneel voldoende ruimte hebben om zich om te kunnen draaien en langs elkaar te kunnen lopen. Dit betekent dat er voldoende ruimte tussen uw bar en de kast of muur achter bar moet zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat uw gasten de ruimte hebben wanneer zijn aan de bar zitten of staan. Zo kan het bijvoorbeeld irritant zijn dat andere gasten dicht langs uw gasten moeten lopen omdat er te weinig ruimte is om er langs te bewegen. Neem dus een flinke ruimte tussen de plek waar uw gasten zitten en bijvoorbeeld de muur die erachter staat.

Kies een stijl die past bij de rest

Er worden nog meer open deuren opengetrapt, maar er zijn zoveel verschillende stijlen te verkrijgen, dat het soms wat lastig kan zijn om de juiste stijl te kiezen. De combinatie van de bar en wat er omheen staat is heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan bijpassende barkrukken, verlichting en decoratie. Dit zorgt ervoor dat uw bar samen met alle andere artikelen een mooi geheel vormen.